pondělí 9. ledna 2017

Rekapitulace ročníku 2016 na Jižním svahu

Collectif-AnonymePravidelně na přelomu roku tu mám jakýsi přehled „co se událo předchozí ročník“. Letos jsem vlastně začal už ke konci prosince článkem Běhání, psaní o víně a parádní ryzlink, kde tak nějak shrnul své loňské psavé aktivity a běhání, dva největší časožrouty. Samozřejmě když nepočítám obligátní zaměstnání, víno mne (naštěstí) neživí, a samozřejmě aktivity nejdůležitější, tedy vše co se týká rodiny :-) Děti jsou radost! Ale jelikož jsem s nimi docela často doma sám, manželka pracuje na plný úvazek, tak docela chápu, proč je žena na mateřské tak silně ohrožena alkoholismem :-) No nic. Z loňských aktivit byl určitě důležitý vznik Družstva, na jehož akcích se podílím. Formát párty s hudbou a dobrým poctivým vínem mi přijde smysluplný, návštěvníkům snad taky. Vyzkoušeli jsme si různá místa v Praze a jednu akci dokonce ve Vídni, letos nás čeká krom pražských večírků konečně i Brno :-) Nedělal jsem žádnou veřejnou ochutnávku (a ostatně jich stihl méně i coby účastník), pokud si dobře vzpomínám, krom různých posezení s pár přáteli. Letos musím změnit! Loni jsem se zase trochu více věnoval saké a zúročilo se to (rozuměj další věc, co pozře čas), budu se podílet na aktivitách japonské vládní agentury na podporu obchodu a investic, která zde chce jejich tradiční nápoj trochu více zpropagovat. Být oficiálním ambasadorem saké v ČR, to by se mi líbilo! Na učení se japonsky ale asi nemám dost silnou vůli.

sake-masterclass

Pokud jde o nejčtenější článek v loňském roce, tak se jím stal starý dobrý úvod k sherry :-) Ovšem to je článek výrazně starší, z těch publikovaných loni vede zápisek o dvou vínech z privátní značky Lidlu (nečekaně…), na druhé místě plky k novému vinařskému zákonu a na třetím už tradiční stěžování na značení vína v ČR (a tím pádem i téma nového vinařského zákona, tenhle příspěvek docela žil). Každopádně díky že to čtete a ještě větší díky za komentáře, ty k věci vždycky potěší!

Châteauneuf-du-Pape

Pár fajn degustací

istvan_szepsy_3

Něco „encyklopedických“ zápisků a témat

Iuli-Cantina-Viticoltori-del-Monferrato

Jednotlivá vína a destiláty
Záležitosti hodné pozornosti cenou, kvalitou, „protože proto“ či vína se zajímavými plky okolo v článku. Je toho hodně, čas je psát logicky spíše o věcech co mne zaujmou.

lahve_u_overnoy

Předchozí rekapitulace: 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008

Komentáře používají Disqus