úterý 16. ledna 2018

Rekapitulace ročníku 2017 na Jižním svahu

krug-grande-cuvee-brut-411046Stejně jako každý rok i letos přináším jakési krátké shrnutí předchozího ročníku zde na blogu. Za poslední den se sem nahrnulo docela dost nových čtenářů, tak třeba bude užitečný k zorientování i jim :-) Rok 2017 se pohyboval v už docela zajetých kolejích. Degustací jsem stihl méně než bych chtěl (= psal více o jednotlivých lahvích, byť je třebas někdy vícero seřazených v jednom článku), ale nakonec jich pár bylo. O části ochutnávek jsem zatím nepsal, na něco ještě snad přijde řada. Pokud jde o organizování vlastních degustací, tak pokud nepočítám párty s Družstvem (které budou pokračovat i letos a dokonce nejen v ČR) je situace drobátko jiná. Z dříve velmi pravidelných domácích dýchánků s dalšími vínomilci nad různými tématy se stala událost spíše výjimečná, bohužel. Dvě děti, které do devíti ukládáte, tomuhle moc nepřejí :-) Letos domácích posezení snad bude o trošku více, v plánu mám i veřejné edukační akce k sherry, saké a bublinám. Ani cest za vinaři nebylo loni úplně moc, snad letošek v tomhle směru přinese větší úrodu. A klidně v rámci ČR, však těch opravdu dobrých vinařů je tu čím dál víc. Krom blogu stále pravidelně píšu o víně pro BarLife a občasně různě jinde, co zrovna kdo potřebuje a přijde mi smysluplné. V rámci zachování životních funkcí a nějaké formy jsem mezi časem věnovanému dětem a vůbec rodině, práci, vínu, psaní, tolkienistickému srazu a dalším věcem také běhal, zase o něco více než předloni. Pro zájemce pár čísel na Instagramu :-) No a to je asi tak vše…

Pokud jde o návštěvnost, tak se furt držíme někde k pěti stovkám ve všední dny, což na takhle tematický web, a navíc v dnešní době trochu spadající do tl;dr, vlastně není blbé a stále mne motivuje. Top navštěvovaným článkem loňského roku byl starší (a zastarávající) úvod do problematiky Prosecco. Z vyloženě loňských zápisků jsou v TOP 5 tyto: Dlúhé Grefty aneb nové moravské objevy, Templářská pokuta, rozmrzelost, EET a charitativní degustace, Ze zásob, sámošek a Lidlu, Nalahvován zaživa, poprvé a snad ne naposledy a Víno co vám změnilo život?

spiegelberg

Pár fajn degustací

tsiakkas

Něco „encyklopedických“ zápisků, témat a důležitějších profilů

sudovka
Jednotlivá vína a destiláty
Záležitosti hodné pozornosti cenou, kvalitou, „protože proto“ či vína se snad zajímavými plky okolo v článku. Je toho hodně, čas je psát logicky spíše o věcech co mne zaujmou. A není to vše loni uveřejněné :-)

Komentáře používají Disqus