pátek 7. března 2008

Odjíždím, neplačte…

Témata posledních dní se točila okolo suši, vzpomínek na dovolenou před dvěma lety, pohodičky s bublinkami. Asi jsem se pomalu připravoval k odjezdu. Ano, opustím vás, nejméně na dva týdny zmizím. Hodlám si, po docela dlouhé době, pořádně užít dovolenou. A načerpat nové zkušenosti i v oblasti vína :o) Pravda, žádná vinařská velmoc to není a zatím jsem z téhle země chutnal jen dvě lahve, ale těším se na další zážitky. Hurá do Japonska :o)

Nepředpokládám, že přímo z dovolené pošlu nějaký článek :o) Žádná živá reportáž z noční ochutnávky syrových ryb a saké se tedy konat nebude. Asi se tu objeví něco málo, co jsem naplánoval do kalendáře, ale každodenní příspěvky určitě ne. Ty ostatně asi opustím i po návratu, žere to nějak moc času. Neumím psát stručně :o) Po dobu dovolené maximálně v noci zkontroluji komentáře, prý se v některých internetových „kavárnách“ dá levně přespat, ušetřil bych za ubytování :o)

Tak tu po dobu mé nepřítomnosti nezlobte a vůbec se mějte fajn. Jo a nezapomeňte posílat příspěvky do fotosoutěže, zatím je účastníků jen pár a šance na vítězství tedy velké! No a v případě zájmu proklikejte archivy, je tam pár myslím zajímavých článků, které jsem publikoval v předchozích měsících, ale snad stále stojí za pozornost.

Pár soukromých tipů z méně navštívených textů:

- Moulin d’Issan 2004 – Není třetí víno moc?
- Bordeaux, ryzlink, roastbeef, kozí těstoviny a pohodová sobota
- Dvacet zašumění – velký den šampaňského
- Degustace Châteauneuf-du-Pape, Bandol & spol
- Zajímavá vína, speciality a koňaky na Jánském vršku
- Téměř dokonale slepá degustace
- Osm pochoutek z údolí Rhôny – Châteauneuf-du-Pape
- California Dreamin' – Cabernet kam se podíváš
- Drastická selekce aneb sázka na Bordeaux 2007
- Salon Vín 2006 / 2007 a tak okolo…
- Riesling Wineck-Schlossberg Grand Cru 2000 – Pierre Sparr (Alsasko)
- Degustace velkých bílých vín Francie
- Před zídkou za zídkou nikdo nesmí… vinifikovat terroir
- Francis Ford Coppola a degustace filmových vín

Komentáře používají Disqus