pátek 27. dubna 2018

Neplačte, odlétám rozlévat za oceán

31369053_1732915346751689_8128321256601681920_oPříští týden si nejspíš vezmu krátkou blogovací dovolenou. Znáte mne, asi to nevydržím a pár řádků vám sem stejně napíšu, určitě se něco objeví na https://www.instagram.com/belcarnen/ :-) V plánu je rozlévat naturální vína z Čech, Moravy a Slovenska za oceánem a odpovědět na všechny možné zvídavé dotazy tamních vínomilců a someliérů. Jak jsem se tu zmiňoval už dříve, tak jde o aktivitu Družstva, jak už to tak bývá v podstatě bez jakékoliv oficiální podpory a jen proto, že nám to přišlo jako smysluplné a navíc snad dobrá zábava. Držte palce, ať jim to v Americe a Kanadě chutná! Oni teda už o pár naších producentech vědí, použít v propagaci jméno Nestarec vždy vzbudí výrazně větší reakce, než příspěvky bez něj :-) Věřím, že v mezičase snad zbude nějaký prostor na prozkoumání jiných než naších vín a také trochy americké gastronomie.

Poslední večer před vinnou misijní výpravou za Atlantik trávím s pivem a naturálním zweigeltem z Rakouska, oboje ovšem pochází ze stejného podniku. Zajímavá věc, v poslední době je (hlavně naturálních) vinařů a zároveň pivovarníků čím dál víc. Judith Beck z Burgenlandu zvládá obojí s přehledem, i když pivo má pod kontrolou a mikropivovar vybudoval spíš její partner Ulrich. Pivo, stejně jako vína, je samozřejmě #bio :-) A docela dobrý. Víno ovšem skvělý. Nesířené, částečná karbonika, šťavnaté, energické, skvěle pitelné. Měl jsem láhev loni a tam se docela rychle rozjela myšina, tohle je naštěstí krásně čistý :-) #wine #redwine #austria #burgenland #biodynamic #organic #natural #naturalwine #vinnaturel #nosulphuradded #sanssoufre #beer

A post shared by Jan Čeřovský (@belcarnen) on

Slavíme šesté narozeniny prvního dítěte. Děsně to uteklo! Teď tu sestavuje dost složité @lego (Ninjago od devíti let, na krabici píší, dost tomu propadl) a v září nastupuje do školy. Dojímáme se u starých fotek. Možná se i rozbrečíme. Já skoro určitě %-) A nejspíš se dneska i decentně přiopijeme, bych to tak viděl. Ale ještě za střízliva jedno víno, které mne v posledních pár letech opakovaně dostalo a zařadilo se mezi top bílá co jsem pil. A navíc má bubliny! Čistý #PinotNoir Les Maillons od @champagneulyssecollin. Potřebuje to vzduch, větší sklenici a rozumnou teplotu (jinak voní a chutná jak čerstvě uřízlé prkno) a pak předvede famózní projev v hodně burgundském duchu. Tohle ano, prosím :-) Vozí @champagnier #wine #sparklingwine #blancdenoirs #extrabrut #france #champagne #amazing #happypuppy #celebration #birthday #fuckmysavings

A post shared by Jan Čeřovský (@belcarnen) on

Poslední večer před vinnou misijní výpravou za Atlantik trávím s pivem a naturálním zweigeltem z Rakouska, oboje ovšem pochází ze stejného podniku. Zajímavá věc, v poslední době je (hlavně naturálních) vinařů a zároveň pivovarníků čím dál víc. Judith Beck z Burgenlandu zvládá obojí s přehledem, i když pivo má pod kontrolou a mikropivovar vybudoval spíš její partner Ulrich. Pivo, stejně jako vína, je samozřejmě #bio :-) A docela dobrý. Víno ovšem skvělý. Nesířené, částečná karbonika, šťavnaté, energické, skvěle pitelné. Měl jsem láhev loni a tam se docela rychle rozjela myšina, tohle je naštěstí krásně čistý :-) #wine #redwine #austria #burgenland #biodynamic #organic #natural #naturalwine #vinnaturel #nosulphuradded #sanssoufre #beer

A post shared by Jan Čeřovský (@belcarnen) on

Komentáře používají Disqus