pondělí 18. května 2015

Od pramene Vltavy ku Praze

vltava_runOd pátku do neděle jsem, a je to za hodně dlouhou dobu poprvé, neměl ani sklenku vína. Navíc se mi výjimečně ani nechce o víně psát :-) Běžel jsem totiž štafetový závod Vltava Run 2015 a šlo o docela zábavný zážitek. Od soboty, kdy jsem vstával ve čtyři ráno, do nedělní noci sotva dvě hodiny nepříliš kvalitního spánku. Tři běhy během méně než 24 hodin, z nichž jeden úplně za tmy, nedělní docela vyčerpávající úsek č. 32 z Rabyně, přes přehradu Slapy nahoru nad Štěchovice a přes ně do Hradištka. Cesta fajn místy, krásné výhledy a víkend, během kterého jsem si k našemu zásadnímu toku vytvořil o něco bližší vztah :-) Mimochodem na stupni vítězů, s časem jen málo přes 24 hodin, stanula štafeta winehouse.cz, od nich občas něco nakupuji. Takže je vidět, že na kvalitní výkony nemá konzumace vína nějak zásadně negativní vliv :o)

Ale ani mimoběžecké zážitky nejsou marné. Zkušenost z kempu Stromovka v Českých Budějovicích je nepřenosná, místu se obloukem vyhněte. Zaujala servírka z restaurace Panský šenk, která mne při placení natáhla o stovku (čehož jsem si nevšiml, protože měl rybu dne a u ní nebyla cena uvedena, a navíc ten sumec byl tak skvělý, že mi vysoká cena zas tolik nevadila), zjistila to až po našem odchodu a podařilo se jí nás dohnat asi čtvrt kilometru od podniku a peníze vrátit. Malý zázrak! Dobrovolně přiznávám, že na závěr jsem měl mnohem větší chuť na pivo než na víno, ale dneska už deficit napravím :o)

vltava

Vlastně to celé souvislost s vínem trochu má. Bez vína bych běhat vůbec nezačal. Od začátku tvorby Jižního svahu jsem docela hodně přibral. A jak tu psal už dříve, tak někdy v druhé polovině roku 2013 se s tím rozhodl něco dělat. Pokud máte sedavé zaměstnání a jako hlavní koníček víno (+ další alkohol) a fakt rádi vaříte a hlavně jíte, tak ztloustnout není nejmenší problém. A jsem fakt strašně rád, že se mi podařilo s tím něco udělat, cítím se mnohem lépe a přitom se vlastně ve vinných ani jídelních eskapádách nějak zásadně neomezuji a furt sem můžu psát o degustacích i lahvích vypitých doma :o) Na případný příští Vltava Run navrhuji vytvořit vínomilecký běžecký tým Hrozny šlapané nohama (případně lépe francouzsky znějící Pigeage à pied), nehlaste se všichni ;-)

Komentáře používají Disqus