pátek 18. října 2013

Pod sto, pod devadesát…

masickoI když by nadpis mohl evokovat mé oblíbené téma bodování vín, není tomu tak. Dnešní zápisek je jak na normálním blogu či blogísku, takový osobně vychloubačný :-) Rozhodl jsem se zhubnout. Štvalo mne, jak funím do schodů. Vytáčela mne problematika oblečení (mé oblíbené mi „najednou“ nebylo a co se mi líbilo v obchodě, to neměli v pořádné velikosti…), na fotkách a videích z degustací a vinných školení jsem měl tři brady a takhle byl zvěčněn i do jedné knížky. Sedavé zaměstnání u počítače, melouchy spočívající taktéž v pobytu u počítače a psaní. Hlavní koníček sestávající z konzumace vína a baštění dobrého jídla, sem tam jako několikachodové degustační menu, to vše nejčastěji večer až v noci. Sport nula, jiný pohyb jen v minimální nutné míře. Prostě ideální základ na pořádnou tloušťku. Váha šla nahoru sice jen velmi pomalu, ale zato stabilně, metrák jsem o hezkých pár kilo překročil už ani nevím kdy.

kuratkotestoviny

Možná to z příspěvků za poslední dva měsíce nebylo nějak zvlášť poznat, degustace ani vína doma jsem totiž nijak neomezil, ale nakonec se mi fakt podařilo něco s tím vším udělat. A rád bych ještě vytrval, tak držte palce. Celkem rychle jsem se dostal pod metrák a dnes ráno pohledem na ukázal pokles pod devadesát kilo. Poprvé po ani nevím kolika letech, určitě víc než pěti. Nejstarší pásek co mám domu už je na poslední dírce a za chvilku mi bude moc velký! :-) Večer to mohu oslavit dobrým vínem, červená s 14.5 % alkoholu a trochou cukru, viz včerejší zápisek, zrovna dvakrát dietní nejsou, ale jen máloco je při „dietě“ lepší brut (a ještě lépe brut nature / non-dosé) bubliny! Zadařilo se i bez omezení vína a zajímavých gastronomických setkání, jen tedy po akcích jako degustační menu k Dobré vinici, jehněti v Somló a dvou degustačních menu (+ dalších jídlech) o víkendu v Kodani (zatím jen první dojmy) jsem musel následující dny máknout výrazně více, aby každotýdenní měření na váze ukázalo číslo nižší než o sedm dní dříve.

kurerybicka

No a teď už jen dlouhodobý plán. Dostat se někam k osmdesáti a tam udržet, navíc s výrazně lepší fyzičkou. A na oslavu úspěchu uběhnout půlmaraton v čase světového rekordu… ženského… na celý maraton :o) Deset kilometrů, což je vzdálenost, která mi ještě před pár měsíci přišla na běh naprosto scestná, už se mi daří za zhruba hodinu. A ještě potom zvládám běžet dál a vyběhnout znovu den poté, aniž bych sténal bolestí a chtělo se mi umřít. Tak snad ten sen nakonec není úplně nesmyslný a do řekněme dvou let se zadaří :o)

kohoutek_na_vinehovezi_gril_1

Originální hubnoucí metoda Jižní svah:

  • ovoce a zelenina místo kupy pečiva, slaniny a tak
  • menší porce k večeři a trochu dietnějších jídel, ale nějak nehrotit, jinak to člověka akorát naštve a s hubnutím sekne
  • hodně vody
  • chodit po schodech místo výtahu, víc pěšky místo tramvají (zjistil sem, že do práce to mám pěšky lehce pod dva kilometry a rozdíl při cestě pěšky oproti MHD je typicky tak pět minut, takže to jsou hned čtyři ujité kiláky)
  • každý den pravidelně pohyb, bez výmluv, i kdyby to mělo být v jedenáct po degustaci (prostě v noci sednu na rotoped, nastavím menší či větší kopec a jedu… můžu u toho čučet na oblíbený seriál nebo si číst, takže to nepovažuju za „ztracený čas“; jen nevím, co by nějaký dietolog řekl na to, že občas k jízdě mimo vody popíjím i sherry či k večeři otevřené víno :o)

Komentáře používají Disqus