pondělí 28. září 2015

Na sudovce v Toskánsku

ruzovkaTak jsem taky jednou vyrazil do teplých krajů. Hezky mimo sezónu, já ta vedra a davy nemusím, na toskánském pobřeží je teplo a dá se koupat i teď. Žádné velké reportáže zatím nechystám, pro dnešek jen něco málo fotek, které jsem házel na Instagram. Vše z mobilu, nějak jsem zapomněl čtečku paměťových karet a mám se zrcadlovkou smůlu. Jen pro zajímavost sudovku tu mají všude, krom vinoték a na trhu třeba i pekárně. Hezky v nerezových tancích stáčeno samospádem. Místní berou do PET barelů po třech nebo pěti litrech a tanky se očividně točí docela rychle. Ozkoušel jsem bílé Vermentino (zoxidovaný hnus), růžovou směsku se Sangiovese jako základem (dost slušné) a „barricato“ červené směs Sangiovese a internacionálních odrůd (trochu falešné jednoduché ale čisté pití), zůstávám tedy raději u produkce lahvované. Dnes hurá nakoupit ryby a maso a večer asi zase gril a kupa pití. Taky běhám po pobřeží, v písku to docela jde naboso. Každopádně pokud by se náhodou neobjevil pravidelný každodenní příspěvek, tak víte proč :-)

Komentáře používají Disqus