pondělí 3. května 2010

Výsledky ankety „Zásoby vína si zaznamenávám…“

A máme tu výsledky další ankety, tentokrát se týkala způsobů, jakými si zaznamenáváte domácí zásoby vína. Úmyslně (ale asi chybně) jsem vynechal možnost „Nijak, všechna vína si bez problémů pamatuji“, protože mi přišlo, že trochu větší zásoba prostě automaticky vyvolá chaos :o) Dle komentářů v článku to tak není, takže možnosti „Nijak, …“ holt obsahují i ty, kteří vlastní vín hromadu, ale zároveň disponují kvalitním systémem uskladnění a především dobrou pamětí :o) Právě možnost „Nijak, těch pár lahví si pamatuji“ totiž zvolilo nejvíce z vás, ze 108 hlasujících celých 34 (31%). Na druhém místě skončila varianta zápisu do tabulky v Excelu (a podobných programech), pro tu hlasovalo 28 (25%) návštěvníků tohoto webu. Třetí nejčastější volbou, s 26 (24%) hlasy, bylo „Nijak a mám v nich zmatek“. Sám jsem hlasoval pro Excel, už mnohokrát jsem se snažil přejít k jiné variantě (většinou různé webové systémy), ale obvykle narazil na problémy při exportu dat a nakonec se na to vždy vykašlal :o)

Většina dalších možností už získala spíše menší počet hlasů, ještě docela dost z vás si zapisuje vína na kus papíru / do bločku či používá nějakou webovou aplikaci. Především u těch webových aplikací by mne určitě zajímal tip na něco kvalitního a spolehlivě funkčního. Funguje Virtuální sklípek na O Víně, z velkých světových systémů je asi nejslavnější Cellartracker (chystá se nová modernější verze a měla by běžet již brzy) a hodně mne zaujal VinCellar, pro známá vína (= slavnější oblasti) funguje úplně bezvadně i při importu z Excelu a přechod na něj je tedy bezbolestný, ovšem snaha donutit jej dobře pracovat i s víny z Čech a Moravy a cenami v korunách mne natolik vyčerpala, že jsem ho přestal používat. Za pozornost ale rozhodně stojí. K tématu skladování vína jsem tu už něco psal: Kam s ní… | Trable s archivním boxem | Výsledky ankety „Kolik lahví vína máte obvykle doma?“.

anketa_zasoby_vina

V další anketě můžete hlasovat jaké odrůdy se vám vybaví, když se řekne „vinařská oblast Čechy“. Je samozřejmě možno volit více možností najednou, jak v červených tak v bílých. Určitě jsem na nějakou odrůdu zapomněl (proto jsou tam možnosti jiná bílá/modrá odrůda), ale všechny zásadní a i leckteré okrajové tam myslím tentokrát zastoupeny jsou. Tak to moc nepromýšlejte a hlasujte podle toho, co vám vytane na mysli nejrychleji :o)

Komentáře používají Disqus