pátek 2. října 2009

Výsledky fotohádankové soutěže a páteční drobnosti

ranni_sklo_riedel Přišel jsem na skvělý způsob, jak se po ráno nakopnout k pečlivosti, opatrnosti a pozornosti. Stačí umývat a leštit šestnáct pronajatých sklenek Riedel Pinot Noir, večer předtím použité na degustaci, které dneska musím vrátit v rozumném stavu :o) A když už jsem tedy byl pozorný a pečlivý (podařilo se mi zachovat všechny sklenky v původním tvaru), rozhodl se toho využít a spočítat výsledky alkoholické fotohádankové soutěže. Čím obtížnější zadání, tím logicky méně účastníků, ale to nevadí. Tady jich nebyla ani desítka, ovšem všem se povedlo uhádnout naprostou většinu z dvanácti vinět, často včetně doplnění mnoha detailů, k čemuž jim gratuluji! Ve dvou případech se pak soutěžícím povedlo správně poznat úplně všechny podniky a muselo tedy rozhodnout, jak přesně byla odhadnuta konkrétní vína/destiláty/piva. Ze souboje nakonec vyšel vítězně, ale bylo to opravdu těsné, pravidelný komentující J.O. :o) Gratuluji a prosím o zaslání adresy, na kterou poputuje malá tekutá odměna. Druhé místo patří Víťovi a myslím, že i když jsem sliboval cenu jen pro vítěze, tak by si něco zasloužil i on. Pokusím se sehnat víno z fotografie č. 2, protože právě chyba v něm o vítězi rozhodla. A co že tedy na vinětách bylo?

Viněty k uhádnutí v soutěži
  1. Pivovar Náchod a.s., pivo Primátor Stout (více v článku)
  2. Znovín Znojmo, a.s, Tramín Červený 2007 ve výběru (opět byl článek)
  3. Víno Hort, konkrétně Sekt Brut (byla o něm řeč)
  4. Dobrá Vinice a.s., Pinot - Chardonnay 2004 (psal jsem mnohokrát)
  5. Hardy Wine Company, Hardys Sailling Colombard Chardonnay (ještě jsem nepsal a asi ani nebudu, více méně základní a běžně pitelná Austrálie)
  6. Tenuta di Capezzana, Villa di Capezzana Carmignano DOCG 2004 (psal jsem o jejich nižší řadě, o tomhle zatím ne, ale moc pěkné víno to je)
  7. ŽUSY s.r.o., Absinthe St. Antoine (nejnovější 3. šarže, ještě jsem nic nepsal, ale určitě budu)
  8. Vinařství Koráb, Neuburské 2008, pozdní sběr (ještě jsem nic nepsal, ale moc fajn pití)
  9. Bruichladdich Distilery, 16-ti letá Single Malt Whisky Cuveé Château Margaux (něco málo o těhle věcech jsem psal ZDE a TADY; konkrétně tuhle směs jsem nechutnal, ale návštěva palírny je jinak docela fajn)
  10. Olitalia, olej z vinných semínek (už jsem o něm psal)
  11. Domaine Guy Allion, Cabernet Franc 2007 „Les Quatre Pierres“ (ještě jsem o něm nepsal, ale fajn pití, mám čistý Cabernet Franc moc rád)
  12. Evan Williams Distilling, Kentucky Straight Bourbon Whiskey (zatím jsem nic nepsal, ale nedávno jsem kupoval sedmičku za 150,- Kč a za tuhle cenu je to dost slušný bourbon)

vystava vina-stranka1 Tak to by byla soutěž :o) A teď ještě pár drobností. Pražská Grébovka se stává čím dál více místem vínu zaslíbeným. V nedávno otevřeném zrekonstruovaném Pavilonu se uskuteční první vinná degustace. Normálně na tyhle věci neupozorňuji, dávám je jen do kalendáře, ale když je to jejich premiéra… :o) Chutnat by se měla vína oceněná na místních a regionálních výstavách znojemské oblasti a pavilon mít otevřeno dnes (2.10.) od 16 do 23 hodin a 3. 10. od 10 do zkonzumování výstavních vzorků. Zítra nestíhám, ale dnes bych zaskočil. Uvidíme se tam?

Nedávno mne hodně pobavil zápisek „In vino futurum“ na webu Bugemos, povedla se jim opravdu moc pěkná viněta „velmi pozdního sběru“. Nejvíce asi pobaví fanoušky herní série Fallout, ale snad i ostatní. A když jsme u těch her… na trh už brzy přijde Wine Tycoon! Kdo si pamatuje na hry s budováním dopravního impéria s vláčky a letadly, může se nyní těšit na vysazování a ošetřování vinic, míchání různých odrůd vína tak. Pro nás bez vinic zase trocha zábavy na dlouhé zimné večery :o) Více informací najdete na webu tvůrců.

wine_tycoon

Komentáře používají Disqus