pondělí 16. března 2009

Konec nostalgie

Mám tak trochu hromadící povahu, prostě se nerad zbavuji věcí. A zabordeluji jimi byt. Jenže jak se začínáme stěhovat, přišel ideální čas na likvidaci spousty zbytečných „alkoholických“ reliktů minulosti. A tak jsem rozdupal krabice od single malt whisky, dalších destilátů a šup s nimi do papíru. K čemu taková výstavka? Nejhorší to bylo s lahvemi, ty u nás doma prostě zůstávají tak dlouho, dokud z nich nesundám vinětu. A když se to nepovede, láhev putuje někam dozadu a čeká na druhý pokus. Takhle se nám jich v předsíni, zaprášených a cinkajících při každém pokusu je překročit (blokovaly cestu k vysavači), válelo mnoho desítek. Už jsou pryč. Konec nostalgie, když nepomohla jedna ze dvou základních metod (ponoření do horké vody či nalití vroucí vody přímo do lahve), tak láhev šla. Možná bych těch vinět zachránil víc, ale trpělivost na jejich odřezávání žiletkou a podobné operace prostě nemám. A přiznám se, že pár lahví jsem uložil a převezu, z nich prostě tu vinětu chci a musím zkusit sundat znovu :o)

Vlastně už jsem přestěhoval i pytel korků, pro něj možná nějaké využití najdu. I pro výstavku „těch zajímavějších“ korků, na které se práší v jedné z polic knihovny. Občas tam přibude i nějaká záklopka či agrafa z bublinek. Hromady zbytečností, ale jednou je to víno koníček, že. Vlastně jsem podobným účelem postupně nakupil i různorodé vinné sklenky, z nichž velkou část už asi nikdy nepoužiju. Vypadá to na malý bazar pro stěhovací brigádníky :o)


Hromadíte? Nebo nemilosrdně vyhazujete lahve od vína a destilátů hned potom, co splní svůj účel, tedy vydají obsah? Co ještě se, krom časopisů, vinných knih a degustační poznámek, dá kupit?

Odkazy: Páteční korkohrátky | Co si k vínu přibalíte? | Zápis z jednání anonymních alkoholiků | Vášeň až do dna

Komentáře používají Disqus