tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post5100310710384620368..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Konec nostalgieJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-82832225527485881052009-03-19T13:17:00.000+01:002009-03-19T13:17:00.000+01:00To já radši fotím uvařené jídlo, láhev je pochopit...To já radši fotím uvařené jídlo, láhev je pochopitelně vždy u něj :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-24975887525102294922009-03-18T21:28:00.000+01:002009-03-18T21:28:00.000+01:00Taky jsem přestal mít trpělivost se sundáváním eti...Taky jsem přestal mít trpělivost se sundáváním etiket a zvolil jsem jednodušší řešení. Etiketu případně i lahev vyfotografuji na digitál a vyhodím. Podobně to dělám i se sýry :) ty fotím ještě před konzumací.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-45032273414060872542009-03-17T12:01:00.000+01:002009-03-17T12:01:00.000+01:00Hromadím korky, pravda, jen ty pěkné a umisťuju je...Hromadím korky, pravda, jen ty pěkné a umisťuju je do kulatého akvárka. Vypadá to moc pěkně. Teď jsem začal hromadit láhve Grand Cru Classé, ale ty jsou ve sklepě, kde nepřekáží a navíc jich víc jak 61 být nemůže :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-64288029256004961652009-03-16T14:06:00.000+01:002009-03-16T14:06:00.000+01:00Sajmik: přijde mi, že trouba je spíš alternativa v...Sajmik: přijde mi, že trouba je spíš alternativa vroucí vodě do lahve, kde nepomůže ta, trouba též ne :) Ale řást lahví jsem dělal touhle metodou, když se něco peklo nebo tak. Rozehřívat troubu jen kvůli tomu mi přijde divné. I když to ohřívání vody není o nic lepší %-)<BR/>Amoniak, říkáš? :) Bych spíš šel do něčeho takového: http://www.amazon.com/Wine-Appeal-Label-Remover-Kit/dp/B000UVJP6OJan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-73117141552696760932009-03-16T10:00:00.000+01:002009-03-16T10:00:00.000+01:00Další tipy na odlepování etiket jsou: dát láhev na...Další tipy na odlepování etiket jsou: dát láhev na pár minut do trouby při teplotě 140 stupňů, nebo ponořit do teplé vody s trochou amoniaku (http://www.chateauloisel.com/xtra/decollage.htm).<BR/>SajmikAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-24624225074315628262009-03-16T08:22:00.000+01:002009-03-16T08:22:00.000+01:00Kupit jde od vína úplně všechno. už mi to taky s.....Kupit jde od vína úplně všechno. už mi to taky s..e, jak se mi to orztahuje po bytě: knihy (i ty pravěký socialistický je mi líto vyhodit), výstřižky z časopisů, vytisklý věci z webu, letáky z veletrhů, katalogy zásilkovky Znovínu, faktury, účtenky, degustační listy...naštěstí to jednou za čas nemilosrdně zredukuju, naštěstí korky už vyhazuju (kromě těch kultovních), stejně tak lahve, etikety Anonymousnoreply@blogger.com