pondělí 14. března 2011

Pár fotografií z… ?

barevne_ovoceTrávím prodloužený víkend návštěvou přátel a zkoumáním lokální gastronomie v jednom evropském hlavním městě. Tedy lokální gastronomie… vyloženě národní jídlo je možná tak herynek s nakládanou okurkou a cibulí v housce (bezva svačinka), případně fritované kuličky ze zeleniny a masa (taky fajn, k pivu obzvlášť), nebo možná párek s kaší, hrášková polévka či tousty na milion způsobů. Ta pořádná gastronomie, a vlastně to dost vychází z bývalé pozice téhle země jako obchodní a námořní velmoci, je vlastně celosvětová, velmi silné zázemí tu má především kuchyně Indie, Francie či Indonésie, na každém rohu tu narazíte na restaurace italské, opravdu obrovská kvanta podniků jsou asijských, silně je zastoupeno Thajsko a Japonsko. Jedno z top míst, kde se tu jde najíst, je japonský hotel s francouzskou restaurací (dvě hvězdy Michelin) a dvěma výbornými restauracemi japonskými (jedna z nich s hvězdičkou). Na ulicích tu potkáte člověka s krávou, tedy když zrovna točí nějakou reklamu. A všude je spousta sýra, cyklistů a opilých či zkouřených turistů okukujících prostitutky za výlohami a snažících se nespadnout do některého z místních kanálů, jejichž břehy jsou obklopeny hausbóty. Jo a kvanta kytek tu mají a děsně levných, hlavně tulipánů. Padesát kusů pod deset euro, klidně. Tady na slečnu jednou růží opravdu dojem neuděláte :-) No není to složitá hádanka, že? Jen co se vrátím domů, pokusím se alespoň o pár zážitcích něco napsat. Ale to slibuju vždycky a jak to dopadá…

interview_s_kravovumen_du_chefsyrove_menu

herynekkulicky_teleci

Co to asi je?

Jedno opravdu tradiční francouzské jídlo… co myslíte, které?

sashimi

kroky_v_metru

Komentáře používají Disqus