pondělí 7. března 2011

Výsledky ankety „Kupujete na doma sudovky / stáčená vína?“

tempranillo_PETPřed dvěma týdny jsem tu sepisoval něco o ochutnávce sudovek a dnes tu máme i výsledky ankety na podobné téma, tedy zda kupujete pro domácí popíjení stáčená vína. Zúčastnilo se jí celkem 240 návštěvníků tohoto blogu, docela rekordní počet, a 38% (93 hlasů) odpovědělo, že sudovky nekupuje. Mezi vinnými nadšenci, kde většina z nich navíc nebydlí někde poblíž vinařství, se vítězství téhle varianty dalo celkem očekávat. Druhou nejčastější odpovědí bylo „občas, přes vinotéku“ s 23% (57 hlasů) a na místě třetím je pak „spíše výjimečně” s 19% (46 hlasů). Pravidelně sudovky nakupuje 12% (31 hlasů) hlasujících, o trochu častěji ve vinotéce spíše než u vinaře.

Z ankety je vidět, že ti, co nakupují občas, tak činí spíše ve vinotéce než u vinaře, kdežto u těch, co nakupují pravidelně, je poměr vinotéka/vinař vyváženější. Mít zdroj kvalitní sudovky někde za rohem, což je z tohohle poměru předpokládám hlavní důvod pravidelného nákupu, kdo ví, kolik lidí by se přelilo z občas do pravidelně či vůbec sudovky sem tam zakoupilo. Mne výsledek degustace nějak zvlášť nenaladil. Na nějakou větší akci bych, po přechutnání nabídky vinotéky a rozhodně ne naslepo, sice klidně pár litrů stáčeného vína zakoupil, ale pro běžnou spotřebu zůstávám u lahví :-) Pravda, též pečlivě vybraných a ne z náhodných nákupů.

anketa_sudovky
Hlasovat můžete v další anketě, trochu podobné jedné starší, s tématem vinných chladniček. Ty jsou i u nás čím dál populárnější a stávají se i docela běžnou součástí nejen bytů vinných nadšenců. Jak jste na tom vy? Máte vinnou chladničkou či po ní alespoň toužíte? :-)

Komentáře používají Disqus