pondělí 28. března 2011

Výsledky fotosoutěže „Sklenka vína v hlavní roli“

homer_ve_sklenceTrvalo to, ale dnes jsem konečně uzavřel hlasování do fotosoutěže a přináším výsledky (a ještě vás bude čekat zápisek s reakcí na vaše připomínky k webu, byla dost zábava to číst). Tak trochu jsem očekával nějakou „zásadní fotku“, která všechny ostatní převálcuje, a vyhlášení pouze absolutního vítěze. Ale jelikož to tak nedopadlo, přeci jen uvedu pořadí a k tomu jednu „speciální“ kategorii. Celkem se sešlo téměř 400 hlasování, velmi slušný počet, když to srovnám s běžnou účastí v anketách. Z toho polovina vyplnila i doplňující otázky (podstatná část těch, co nevyplnili, byla z „reklamní kampaně“ jednoho z účastníků soutěže, viz níže) a čtyřicet dokonce napsalo pár připomínek či návrhů, příjemné překvapení! Ale teď už k výsledkům. Vítězem se stává…


Soňa W., přispěvatelka ze Slovenska (vůbec hodně fotek přišlo právě odtamtud, navíc od žen spíše než mužů), s fotografií č. 8 (i její foto č. 7 dopadlo hodně dobře). Původně jsem vítězi chtěl poslat láhev svého oblíbeného ryzlinku, ale vzhledem k červenému vínu ve sklence na fotce nejspíš zvolím pinot :-) 

Druhé místo, ale ne s velkým odstupem, si odnáší Petr L. s fotografií č. 16. Docela to chápu, to je klasická pocitovka pro spoustu milovníků vín z Moravy, pohled na Pálavu skrze sklenku vlašáku od Mikrosu.

Na místě třetím se umístila fotka od Miroslavy K. s číslem 44. Zde je na místě omluva… její fotky jsem považoval za jasné favority a opravdu se mi líbily, ale uložil si je k přípravě o víkendu na jiném počítači a pak je do soutěže zapomněl zařadit. Přidal jsem je až později, po dotazu autorky kam se poděly, a její šance na vítězství se tak opravdu hodně snížila. Inu moje chyba, ale na Slovensko i tak poputuje další láhev červeného :-)

Výsledky výše jsou zpracovány po oddělení fotografií, které musím ocenit „za nejlepší marketing“. Autor fotek č. 10, 11 a 12 získal suverénně nejvíce hlasů, mnohonásobek oproti vítězce, bohužel naprostá většina z nich přišla právě pro kombinaci těchto tří fotek (drtivě v pořadí 12, 10, 11), v jiných hlasováních jich bylo spíše pomálu (ne na Top 3), navíc šlo vždy o odeslání formuláře bez jakýchkoliv doplňujících údajů a v několika vlnách mnoha hlasování krátce po sobě. Poslat hlasovat přátele rozhodně není zakázané, říct jim jasné pořadí fotek a případně i hlasovat víc než jednou už mi zrovna košer nepřijde. Tak trochu jsem doufal, že zde na blogu nebude nutné použít nějaký složitější systém hlasování s registrací atp. a bude stačit tenhle, který spoléhá na prostou slušnost. Inu spletl jsem se.

Kompletní přehled fotografií ponechávám i nadále v galerii.

Komentáře používají Disqus