středa 3. dubna 2013

Výsledky ankety „Reklamovali jste někdy korkové víno?“

korky_vertikalTentokrát jsem se na výsledky dotazníku opravdu těšil, korková vada je i dnes jednou z nejčastějších a jak se staví k reklamaci lahví vínomilci mne opravdu zajímalo. Ze 137 odpovědí (nějak podezřele málo a jednu dobu to moc nestoupalo, tak snad nebyl problém s anketním modulem) vyplývá, že stav je poměrně fajn pro prodejce a vinaře. Skoro pětina respondentů korek nikdy nereklamovala, protože jej dost možná nepoznají (varianta „nikdy jsem se s ním nesetkal“ tu nebyla, ale pokud máte za sebou už nějakou stovku lahví, je to poměrně nepravděpodobné… tedy pokud nepijete třeba jen věcí pod šroubovým uzávěrem), další téměř pětina prostě vadné lahve oželí. Největší skupina, 35 % respondentů, již vrátila korkové víno, ale jen v případě že šlo o objednávku v restauraci. I z lahví koupených na doma 6 % reklamovalo drahou výjimečnější láhev, 13 % občas i něco běžného a 6 % prakticky cokoliv co mělo vadu. „Problém“ reklamovat vadný výrobek, pokud to není něco zásadního, tu podle všeho je, ale platí to i mimo svět vína. Jaká byla poslední láhev, kterou jste vraceli? Setkali jste se někdy s tím, že vám prodejce/vinař nechtěl reklamaci uznat, tvrdil že víno vadné není nebo že je to něco co jste způsobili vy třebas skladováním? A vy, co jste vadné víno ještě nevraceli, proč vlastně?

anketa_korek

Další anketa se týká zcestovalosti zdejších čtenářů :-) Jezdíte za vínem i do zahraničí? A teď nemyslím, že v rámci dovolené hodně zahraničního vypijete, ale že jde o výpravu vyloženě za vínem, případně dovolenou směřovanou do vinařské oblasti a s významnou částí programu právě spojenou s prokvašenými hrozny :-)

K tématu korků: Pod korkem a zakorkované aneb kniha o uzávěrech na víno | Korkové promo | Výsledky ankety „Z alternativních uzávěrů vína preferuji…“ | Korek vs. šroubový uzávěr – 3:3 a hraje se dál | Tesco víno v plechovce – „Coca-cola culture“ | ZORK přichází, bojte se! |Karafa i s vínem za sto, uzávěry a želatina | Mladé i vyzrálé Ryzlinky a Pinoty od Rýna

Komentáře používají Disqus