čtvrtek 29. září 2011

Výsledky ankety „Jak často pijete víno?“

salabka_pinot_noirDnes jsem uzavřel další anketu, tentokrát byl dotaz velmi jednoduchý – jak často pijete víno? Návštěvníci tohoto blogu nejčastěji popíjejí každý den večer (37%) či zhruba polovinu dní v týdnu (34%). Více než desetina z vás (12%) si skleničku dá jen jednou do týdne či o víkendech, téměř abstinentů tu máme opravdu pomálu. Hodně zajímavé je srovnání s výsledky stejné ankety před více než dvěma lety na následujících grafech. Krom absolutních čísel (hlasovalo 3.5x více osob), ze kterých je patrný spíše neustálý nárůst návštěvníků, to vypadá, že i ti původní pijí pravidelněji :-) V kategorii abstinentů dokonce počet hlasů poklesl, zajímavé. Asi to trochu koreluje s nárůstem spotřeby vína v ČR. Snad se na překročení celorepublikového průměru 20l na osobu a rok nepodílí jen malá skupina nadšenců :o)

anketa_jak_casto_pijete_vino_grafvino_absolutni_cisla

Odpovídat můžete v další anketě, opět velmi jednoduché. V kolika lidech nejčastěji pijete víno? Naléváte si typicky sami, ve dvou či mnohem častěji popíjíte v nějaké větší či menší degustační skupince? :-)

P.S. Do titulky jsem zvolil fotku pinotu z vinařství (a vinice) Salabka, které před pár dny vyhrálo v soutěži o nejlepší pražské vinařství. Víno jsem pil včera a bavilo mne o kousek méně než na degustaci před pár týdny, ale stále jde o dost sympatický kousek.

Komentáře používají Disqus