pátek 29. května 2009

Výsledky ankety „Kontrolujete přesnou teplotu vína?“

Venku to momentálně vypadá na příjemný slunečný den, ale předpověď odborníků nesmiřitelně naznačuje, že bude obzvláště hnusně deštivo a studeno. Celý víkend. U vína teplotu změříte a víte, jak na tom jste :o) A že je správná teplota dost důležitá a na výsledném projevu nápoje se může pořádně podepsat! Určitě bych ji, stejně jako vhodné sklo, nepodceňoval. Z 58 hlasujících v poslední anketě ji „vždy a pečlivě“ měří jen jeden a já se tomu nedivím, takové práce! Sem tam teploměr použije 12 (20%) vínomilců, ale největší počet hlasů, celkem dle očekávání, dorazil pro možnost „vím kolik je v lednici a víc neřeším“ (24 hlasů, 41%) a „nikdy jsem ji neměřil“ (21 hlasů, 36%). Sám se řadím do ledničkové skupiny, obzvláště když máte vinnou chladničku s označením teplot v jejích jednotlivých částech je to dost pohodlné a spolehlivě funkční.


V jednom starším článku (i s fotkami) jsem řešil jiný problém u teploty vína, než v jaké láhev otevřete. A to jak ji, třeba v nějakém horkém dni, udržet na stejné úrovni. U lahve je k dispozici kupa různých keramických a podobných chladičů, ale co když víno dekantujete a máte v neskladné karafě? Další z pátečních zásadních problémů! :o)

O počasí v úvodu jsem se zmiňoval proto, že dnes v poledne začíná svátek dobrého jídla, Prague Food Festival. Sice mám na tenhle víkend v plánu vyrazit do lesů pod stan (i když s tímhle počasím…), ale alespoň na pár hodin dnes se zastavím. Potkáme se tam?

Reportky z let minulých: Prague Food Festival za minimální rozpočet | Prague Food Festival podruhé a lépe | Prague Food Festival – dějství první

Komentáře používají Disqus