středa 13. května 2009

Fotopozdrav ze Skotska

Čtvrtý den ve Skotsku jsem pro vás cvaknul volnou variaci na fotku z „loučícího“ článku, tentokrát na břehu Loch Lomond a ve sklence (zakoupené v jedné z nejúžasnějších moderních budov co jsem kdy viděl) je desetiletý single malt Isle of Jura. Prakticky si tu ověřujeme tvrzení z průvodců, že počasí ve Skotsku se mění rychle a nečekaně. Obludný vítr, déšť a nádherné slunečné počasí se, když na vás tohle období zrovna vyjde, prostřídají v deseti minutách a mnohokrát za den. Nu co, když promoknete, tak vás to zase usuší a vyfénuje. Nějaký článek na téma jídla a pití (a že je o čem psát!) dodám po návratu, pro dnešek jen pár fotek, narychlo zmenšené pro web v kempu. Snad se budou líbit :o)

V Edinbourghu se umí zabavit…

Lokální ústřice ve skvělé restauraci, o které ještě bude řeč

Úsvit a výhled ze stanu v prvním kempu

Pobřeží v Port Charlotte (kousek od palírny Bruichladdich)

Loch Finlaggan a zřícenina sídla vládců Islay i dalších ostrovů

V palírně, chystáme se chutnat „Caol Ilu“ před fermentací cukernaté kapaliny ze sladu a následně po tomto procesu

U Loch Lomondu zrovna probíhalo namlouvání ptactva, vždy dva až tři kačeři na jednu kachnu. Děsný hluk to byl, celou noc.

P.S. Malá vsuvka pro fotonadšence… tímto bych chtěl poděkovat Canonu za model 20D, který trpělivě drží a funguje i v dešti (jedno tlačítko to vzdalo dříve při více než hodině trvalého lijáku, běžný déšť v pohodě), snáší nehezké zacházení a vůbec je na něj spolehnutí. Jo a taky jsem na začátku měl na všech fotkách při zaclonění hnusné fleky, byl špinavý snímací čip.Odvážné (a hloupé) vyleštění kapesníkem, místo všech sofistikovaných a bezpečný postupů, zafungovalo. Ale až budu tuhle hračku nabízet k prodeji, neberte ji :o)

Komentáře používají Disqus