čtvrtek 7. května 2009

Směr Skotsko, kupředu pravá

Sedím tu na zahradě, notebook na kusu kmene (přežil pivo, víno, několik pádů na beton a další děsivé věci při naší svatbě, přežije i trochu přírody), ve sklence pro inspiraci Islay Mist (psal jsem dříve, moc příjemný a vlastně docela levný blend postavený na Laphroaig) a píšu tenhle článek jako rozloučení před odjezdem na dovolenou. V době jeho publikování už nejspíš budu sedět v letadle. Vyrážíme do Skotska, většinu času strávíme na ostrově Islay a snad i v místních palírnách (a při troše štěstí vylezeme i do nějaké restaurace, mají prý super ústřice a lokální masíčko – Meat Islay! :o)). Pro tu správnou atmosféru by to chtělo ještě vlhko a mlhu, ale místo toho je letní den a sluníčko smaží. Přemýšlím, zda ten počítač tahat sebou a sem tam něco „živě blognout“, nebo se na to ten týden vyprdnout :o) Uvidíme, ještě to promyslím. Ale v Port Askaigh je prý internet k dispozici, dokonce i kemp by měl být bezdrátově pokryt a i ze stanu by to mohlo jít...

Net bych docela potřeboval, k závěru se blíží kampaň En Primeur a objevují se některá moc zajímavá vína za slušné ceny (= báječná červená v dvoustovkové kategorii, Bordeaux není jen o vínech za tisíce a zábava pro snoby), leccos se prý dobře prodává, tak aby po návratu ještě něco bylo :o) Pitomý koníček! Snad se za dobu mé nepřítomnosti nestane ve světě vína nic zásadního. Třeba že by se Anglie vyšvihla na špičku v bílých vínech nebo tak něco. U sektů si již slávu budují a teď proběhlo vysazení vinice přímo v Londýně, pěstovat tam budou Bacchus :o) Přepisujte encyklopedie!

Nezapomeňte, že „pravidelný doušek vína dokáže prý mužům prodloužit život“, což jistě ocení i ženy, a mějte se tu pěkně. Nezlobte a aktivně si prodlužujte život!

Komentáře používají Disqus