pátek 29. května 2009

Prague Food Festival pod vodou

Původní plán byl, že letošní Prague Food Festival se bude konat na vodě, prostě z části na pontonech a lodích. Zatím to vypadá, že podstatná část bude spíš pod vodou. Leje a chvílemi i pořádně zafučí vítr. Dost nepříjemné, ale k mému překvapení to lidi neodrazuje. Pro jídlo je třeba trpět! :o) A míst, kde se jde schovat, šlo dnes brzy odpoledne najít celkem dost. Jak tu bude v momentě největšího návalu (pokud k němu dojde) netuším. Ale má to všechno jedno neuvěřitelné pozitivum. Vezměte špičkovou luxusní restauraci, seberte jí domovské a načinčané prostředí, stříbrné příbory a krásné porcelánové servisy, sklenky Riedel a pozorné číšníky. Místo toho je narvěte do stanu v prudkém dešti a větru, s frontou zimou se klepajících strávníku s plastovou lžící a vidličkou v ruce. Zůstane dokonalý důkaz, zda jejich jídlo (o které by mělo v restauraci jít především) dokáže zaujmout samo o sobě, abyste si ho pamatovali více a déle, než párek v rohlíku ze stánku u tramvaje. A garantuji vám, že někteří ze zúčastněných dokážou divy a budete chtít nášup! I kdyby se počasí neumoudřilo, tak vyrazím znovu. Ale ono se umoudří. Více snad v pondělním či úterním článku, teď snad už jen pár fotek k navnazení. A snad se pan Maurer nebude zlobit za záběr v titulce. Mám dojem, že si zrovna vychutnává zadělávané dršťky :o)

Temno nad hradem, hlídkující člun záchranářů
Přeprava probíhá v lodích, dozvíte se na nich něco o mostech a dalších přilehlých památkách (opravdu, kapitán fajn povídal)
Carpaccio z laně s hruškovým chutney a opečenou polentou
Variace z plodů moře
Srnčí svatojiřský hřbet na plátcích červené řepy marinované v červeném víně doplněný hruškami a medovým dresinkem
Čerstvě rozkrojené rožněné selátko
Část nabídky vína, rozhodně v tomhle počasí nezteplá...

Odkazy na reporty z minula: Prague Food Festival za minimální rozpočet | Prague Food Festival podruhé a lépe | Prague Food Festival – dějství první

Komentáře používají Disqus