čtvrtek 12. února 2009

Co s nefunkčními odkazy v blogu?

Možná jste si všimli, že před pár týdny se tento blog „přestěhoval“ na adresu www.jizni-svah.cz. Všechno fungovalo spolehlivě, Blogger (tedy ten web od Googlu, přes který všechno publikuji) spolehlivě přesměrovával ze staré adresy na novou a to včetně konkrétních článků. Bohužel v poslední době je celý ten systém dost náladový a někdy se stává, že uživatelům Firefoxu a dalších prohlížečů zobrazí místo přesměrování podivné okno s texty o „neověřeném webu co není hostován na Bloggeru“ a zda chtějí opravdu přesměrovat. Což je otravné, ale ve výsledku ne tak hrozné. Bohužel ti, co používají Internet Explorer, uvidí pouze chybovou stránku a nic víc. Dost mne to štve, jen za poslední dva dny dorazilo na blog tak o třetinu méně čtenářů než je zvykem, prostě proto, že jim odkaz ve vyhledávači vyhodil chybu. Těm tenhle zápisek nepomůže, pro ostatní malý tip…

Pokud se při klikání třeba v nějakém starším článku dostanete na adresu typu http://jizni-svah.blogspot.com/2009/01/hostm-klokan-sob-grand-cru.html a Google opět vyhodí chybu, úplně stačí malá úprava na http://www.jizni-svah.cz/2009/01/hostm-klokan-sob-grand-cru.html a vše bude zase fungovat normálně :o) Pokud máte nějaký vlastní blog/web, který odkazuje tady na ten můj, asi by bylo fajn upravit adresu na aktuální (a již myslím trvalou) www.jizni-svah.cz. A v neposlední řadě, pokud sosáte novinky přes RSS čtečku, tak adresa je http://feeds2.feedburner.com/JizniSvah (ta původní stále funguje, ale náhoda je blbec). A to by asi tak bylo vše v dnešním technickém a nevinném příspěvku :o) Další technické problémy prosím řešit v komentářích :o)

No snad jen k tomu vínu z obrázku v prvním odstavci (Zámecké sklepy Bzenec, Cellarium Bisencii Modrý Portugal jakostní 2007)... jednoduché a lehké pití, ale zároveň tak trochu umělé, jahodové ve vůni a chuti, hodně kyselin. Bez vad, ale také bez čehokoliv jiného, co by jej činilo kandidátem na další nákup. K řešení technických problémů webu a vulgárnímu nadávání snesitelné :o)

Komentáře používají Disqus