pátek 25. července 2008

Ideál vína – poměřovat podle něho?

V poslední době jsem otevřel pár vín, o kterých vůbec nevěděl, co napsat. Degustační poznámky sice mám, ale nějak nemám chuť z nich vytvářet nějaký článek. Smysl by měl možná ten balík faktů o vinařstvích v úvodu. Asi sem hodím jako varování nějaké ty vyloženě šílené záležitosti, případně naopak vína „velmi dobrá, ale co mne nezasáhla“. Všechna ta průměrná pití snad i vynechám, nemělo by to smysl. A nebo sestavím nějaký souhrnný článek. O sázkách na jistotu, kterými jsem proložil ne úplně ideální vinné zážitky, jsem tu už většinou psal. Vlastně v posledních týdnech čím dál častěji sahám po osvědčených klasikách, spíše než že bych objevoval něco nového. Tak trochu je tenhle můj současný stav dobrým důvodem, proč odkázat na článek, který uveřejnil P.J. na O Víně…

Pod jménem „Ideál vína – poměřovat podle něho?“ najdete výbornou úvahu, kterou vřele doporučuji všem vinným nadšencům, těm se sklony o víně něco psát a hodnotit jej obzvlášť. Text původně vyšel ve Vinařském obzoru a mimo jiné možnost interakce se čtenáři je důvodem, proč se nyní objevil i na webu. Že to mělo smysl ukazuje dost zajímavá a překvapivě tematická diskuze. Takže hurá na O Víně, ode mne se tu už dneska nic víc nedozvíte. K tématu zmíněného článku se tady vyjadřuji průběžně :o)

P.S. O víkendu zase mají začít vyloženě horké letní dny, takže kdyby se tu náhodou neobjevil žádný další příspěvek, tak mne to buď zabilo, nebo ležím zavřen někde v chladném sklepě s lahví vína a knížkou :o)

Komentáře používají Disqus