pátek 27. června 2008

Výsledky ankety „Vinné publikace? Vrážím peníze do...“

Uteklo to nějak děsivě rychle a po nevysokých padesáti šesti hlasováních jsou tu výsledky posledního „výzkumu“, kde jsem se snažil zjistit, do jakých vinných knih, časopisů či webů vrážíte své těžce vydělané peníze, za které by jistě mohlo být nejedno chutné víno. Nejspíše si to uvědomujete i vy, protože většina (46%, 26 hlasů) žádné vinné publikace nekupuje a vystačí si s tím, co najde na internetu. Taková zodpovědnost nepsat ani sem úplné kraviny! :o) Jaké jsou další odpovědi?

Na druhém místě se umístily obecné encyklopedie (37%, 21 hlasů), s malým odstupem následovány časopisy typu Víno Revue (32%, 18 hlasů). Celkem 21% hlasujících kupuje odborné časopisy jako Vinařský obzor, knihy o technologie výroby a také o víně něco sem tam napíše. V těhle třech kategoriích asi půjde o silný průnik hlasujících osob (vinařů a odborníků). Pár hlasů dorazilo i pro knihy specializované na konkrétní vína (typy vína), nějaký ten bodík získaly i speciality o geologii, historických vazbách a tak podobně, dokonce sem tam někdo zakoupí i investiční katalog či přístup na placené weby :o) Kompletní tabulka níže…

A máte tu další anketu, tentokrát ještě méně vážnou, než je tu obvyklé. Přeji příjemný víkend. A kdo už si vybírá svůj díl dovolených, tak i zajímavé vinné zážitky, ať už zmiznete kamkoliv. A vůbec… chystáte se někdo na vyloženě „vinnou“ dovolenou, nebo alespoň s vínem jako podstatnou částí programu?

Komentáře používají Disqus