pátek 26. června 2009

Kdopak z vás tohle hledal?

Říkají vám něco „čichové zkoušky kompostu“? Sem tam, když je chvilka času, se podívám do statistik tohoto blogu, přes jaká klíčová slova se sem náhodní návštěvníci prokliknou z vyhledávače. Většinou jde o normální dotazy a překvapivě často na ně zde dostanou i odpověď (= relevantní fotku či text), ale nedávno jsem narazil na několik opravdu moc zábavných kousků, o které se musím podělit. Rovnou jsem pak projel záznamy za posledních pár týdnů a narazil na další pěkné vzorky, které moc hezky ilustrují, jakým stylem dnes běžný uživatel s internetem pracuje. Možná budou následující řádky zábavné či poučné pro hodně úzkou skupinu čtenářů, ale což. To očichávání kompostu taky nehledá každý :o)

Dotaz, který mne nakopnul projet si celý seznam, zněl: „napojovi listek pro petihvezdickovej hotel“. Tento blog asi autorovi dotazu odpověď neposkytl. A já jen doufám, že na základě tohoto hledání žádný lístek pro hotelovou restauraci nevznikl. Co by v něm asi tak bylo? Ono z restauračního byznysu chodí i další dotazy, třeba „bramborova polevka-rozpočet produktu včetně marže“ tam asi taky bude patřit. A nejspíš z obchodu s potravinami dorazilo „skladování a prodej melounu vodního“ :o) Problémy s gramatikou pak hezky ilustruje „čím sem bila v minulém živote?“.

Hodně pobavil dotaz „vína michlovský a jeho vína pro pražáky“, jeho autor dostal jako odpověď texty z listopadu roku 2007, tak snad si něco vybral…

Pokud máte chuť na velice specifický pokrm, můžete zkusit vyhledávat třeba „glazírované králičí filé na mladé karotce a artyčokách s raviolkou plněnou králičími játry recept“ a doufat :o)

Vyhledávání „simona postlerová nahá“ ještě celkem chápu, ale význam „gigant prase a beef“ se mi najít nedaří. Vyhledávat „myší ouška“ mi vyloženě podivné nepřijde, u dotazu „obrázky na profil mrtvých lišek“ mám velmi výrazný pocit, že mi asi něco uniká…

Dotaz „chambolle – musigny, výběr z hroznů, polosuché, ročník 2007“ pak pěkně ilustruje, že bude ještě dlouho trvat, než běžný a na přívlastky navyklý konzument pochopí principy fungování apelačního systému :o)


Dotaz „proč je takové léto“ považuji za legitimní, venku je fakt hnusně, ale ptát se na to zrovna internetového vyhledávače… inu vlastně proč ne :o) Ovšem z frází „beranidlo na humra“ a „chobotnice se vaří s korkem“ jsem opět na rozpacích. To už je skoro lepší „rady na kočky domácí když stříknou“. Nebo „místo v nadmorske vysce 400m nad mořem v jiznich cechach“, to má taky jistou logiku.

Napadlo by vás položit dotaz „jakou barvu květu má višeň obecná růžovou nebo bílou“? Ale líbí se mi, jak někteří dokážou položit jasně formulovaný a přímočarý dotaz, za všechny třeba „co s třešněma ?“. Na ten zde uživatel dostal asi lepší odpověď, než u „kam na rande praha 10 strašnice“ nebo „kolik zátek od piva se vejde do 50 l sudu“.

Pobavilo vyhledávání „zápory při konzumaci vína“, hned jsem o nich začal přemýšlet. A rovnou zauvažoval i nad odpovědí na „na co je užitečné víno“, to je též zásadní téma :o) Odpověď na „co znamena slovo calvados ve spojeni s alkoholem“ bych určitě dokázal dát, ale moc mne zajímá, co by takové slovo calvados znamenalo bez spojení s alkoholem :o)

A na závěr bych vás chtěl o něco poprosit. Tvořte si na vše, tedy nejen vína, vlastní názor a nepapouškujte ty cizí! A vůbec nejhorší je snažit se vlastní názory vyhledat… „pes baskervillsky - vlastní názor“ :o) Přeji příjemný, byť asi poněkud deštivý, víkend.

Komentáře používají Disqus