středa 23. dubna 2008

Designová chladnička na jednu láhev…

… a stejně „cool & trendy” toulec na vaše oblíbené víno, když vyrazíte někam na výlet? Web Burgundy Report, který moc rád navštěvuji, občas ozvláštňuje nadšená hodnocení lahví (kolik nádherných burgund tenhle člověk nachutná, to lze jen závidět…) nějakým tím tipem na „vhodné dárky“ pro milovníka vína. Nebo přesněji řečeno na různé místo zabírající kravinky, do kterých sami peníze nevrazíte, ale kdyby vám je někdo koupil třeba k narozeninám… :o)

Firma Compact Impact prodává všemožné designové zajímavosti, často zaměřené na maličké byty obyvatel Japonska. Zábavná je chladnička na šest lahví vína, založená na systému Peltier, technicky vymakaná a především vyrobená tak, že jednotlivé chladničky lze spojovat a sestavit z nich třeba celou stěnu. Podle toho, jak se vaše sbírka rozrůstá. Ostatně se mrkněte na video…

Ovšem to není vše, k dispozici je i úžasný objekt na váš stůl, do kterého umístíte láhev jednu, vzácnou a připravenou „na ten pravý okamžik“. Nastavíte skladovací teplotu (opět systém Peltier) a pak už jen čekáte a čekáte… :o) Já vám nevím, ale tu „speciální“ láhev, na kterou se opravdu moc těším, bych skutečně nechtěl mít stále na očích. Jako doplněk stolu v kanceláři si tuhle hračku ovšem představit dovedu. A mít v tom třeba láhev sherry pro momenty krize :o)

A když už jsme u té jedné lahve… jak přenášíte lahvinku třeba k známým na večeři? Designerské studio Gräf & Lantz z Los Angeles přišlo s toulcem, do kterého takovou láhev umístíte a vyrazíte na cestu. Nutný doplněk každého moderního muže :o) Takže pokud by vám přišlo, že utratit za set sedmi lahví dva miliony korun je moc, můžete vrazit nějakou tu korunu alespoň do výše uvedených zbytečností, efektně jedoucích na současné módní vlně zájmu o víno a vše kolem něj.

Koupíte si občas nějakou (asi ne zrovna takovouhle) vinnou blbost, nějaké „nutné příslušenství k vašemu koníčku“, nebo odoláváte? Ani jeden či dva zajímavé otvíráky navíc (když stejně používáte starý dvojpákový nebo číšnický) by se u vás doma nenašly? :o)

P.S. Kdyby někdo viděl ten toulec v ČR, tak narozeniny mám okolo letního slunovratu ;-)

Komentáře používají Disqus