čtvrtek 25. října 2007

Výsledky ankety „Na stole máte nejčastěji vína…“

A máme tu slavnostní vyhlášení výsledků ankety, jejímž tématem bylo zjistit, vína jakého původu se nejčastěji objevují na Vašich stolech, či tedy spíše ve sklenkách. Výsledek samozřejmě není nijak průkazný, ale i tak mi nepřijde úplně nezajímavý…

Během jednoho měsíce hlasovalo celkem 57 osob, tedy o tři více než minule. Jen tak dál a brzy budeme mít vzorek, na kterém už se dá stavět :o) Nejčastěji čtenáři tohoto blogu pijí vína z Moravy, společně s víny z Čech tabulce dominují. Pokud už někdo obchází tematické weby (o jídle, víně), nejspíše do sebe nelije tu nejhorší sortu v nabídce spodních polic našich supermarketů, a hledá vína fungující dohromady s pokrmy (na to bude určitě jedna z dalších anket), takže skóre domácích vín potěší. Na druhém místě se usídlila Francie. Osobně jsem čekal trochu vyšší číslo, ale což. Následuje Chile, aby taky ne, s nabídkou jaká existuje na domácím trhu. Vína z dalších oblastí sbírala drobky, ještě snad o Itálii je větší zájem. Docela by mne zajímalo, kdo hlasoval pro „jiná“ a jaká tím myslel.

Hlasujte v anketě nové, která zkouší mapovat, jaké finance jste ochotni vydat za ta nejkvalitnějších z domácích vín. Nebojte, moc vinařů sem nechodí, jejich cenovou politiku to neovlivní :o)

Odkazy: Výsledek minulé ankety „Nejčastěji piji vína...“

Komentáře používají Disqus