neděle 28. října 2007

Hell’s Kitchen – reality show jako každá jiná?

Včera jsem narazil na reality show Hell’s Kitchen (díky, pane Cuketko!) ve více než dobré kvalitě hezky na internetu. O co jde? Gordon Ramsey, jeden z nejslavnějších šéfkuchařů současnosti, který se proflákl (tedy krom špičkových jídel) svou vulgaritou a nevybíravým zacházením se zaměstnanci (což u nich nevedlo k úprku ze zaměstnání, ale ke snaze mu dokázat mu, že zas taková hovada nejsou a zvýšení kvality jejich práce, takový trošku armádní styl), dostává skupinku více či méně zkušených kuchtíků a pod dohledem kamer se snaží z nich udělat špičkové šéfkuchaře. Hlavní cenou pro toho, kdo uspěje, je vlastní restaurace. Celá záležitost má všechny atributy klasických reality show, pro které je můžete bez váhání a shlédnutí byť jen jediné epizody zavrhnout, což bych osobně také udělal. Bohužel zvítězila má touha podívat se, jak to v takové profi kuchyni (alespoň zhruba) chodí. Gordon Ramsey by přeci jen asi nešel do úplně béčkového projektu. Zatím jsem zkouknul jen malou část a mohu doporučit k otestování. Dejte tomu šanci a uvidíte sami. I kdyby jen kvůli tipům na aranžování jídel :o)

V prvním díle mají kuchaříci mimo jiné za úkol během 45 minut spáchat jídlo, kterým Gordona „oslní“, ale zároveň takové, které je nějakým způsobem vyjadřuje. Gordon nevybíravě, vulgárně a nepříjemně setře většinu jídel s tím, že se nedají žrát. Ovšem dvě celkem uspějí. Jaká? Žádné načinčané experimenty, ale dobře připravená obyčejná jídla, která by si člověk opravdu spáchal v tomhle čase pro sebe doma. Má to celé své kouzlo… uvidíme, jak se bude vyvíjet dál.

Mimochodem – Gordon Ramsey otevírá 1. listopadu restauraci v Praze. Maze Prague bude sídlit v hotelu Hilton Prague Old Town (původně hotel Renaissance kousek od Masarykova nádraží) a již přijímají rezervace. Koho by to nelákalo? Jen asi ty ceny…

Komentáře používají Disqus