úterý 6. prosince 2022

A recenzenti vína nebudou mít co žrát…

Moravské Vlašské ryzlinky patří k nejzajímavějším a nejatraktivnějším vínům, která se dnes v České republice produkují. Tato vína vykazují krásnou rovnováhu mezi svěžestí a bohatostí, mají světle zlatavou barvu a vůni zelených jablek, citrusů a bílých květů. V chuti jsou svěží a živá, s osvěžující kyselinkou a dlouhým, uspokojivým závěrem.

Vlašské ryzlinky z Moravy jsou skutečným vyjádřením terroir tohoto regionu. Chladné podnebí a křídové půdy regionu dodávají vínům charakteristickou mineralitu a pikantní chuť, zatímco pečlivé vinařské postupy používané vinaři v regionu pomáhají plně rozvinout potenciál hroznů.

Celkově jsou moravské vlašáky skutečně působivé a milovníkům vína nabízejí jedinečnou a lahodnou chuť České republiky. Pokud máte možnost, vřele doporučuji tato vína ochutnat, protože jistě zapůsobí i na ty nejnáročnější chuťové buňky.

Co vám na textu přijde v nepořádku? A když vám řeknu, že ho automaticky na dotaz „Popiš Vlašské ryzlinky z Moravy ve stylu Roberta Parkera Jr.“ vygenerovala AI ChatGP a z angličtiny do češtiny automaticky přeložil DeepL Pro? Hrál jsem si i s AI, která umí automaticky navrhovat osnovy článků k zadanému tématu či, na základě již napsaného textu, navrhovat další věty či celé odstavce ve stejném stylu a dokonce s doplňujícími souvisejícími informacemi. Nepoužívám to, ale… dovedu si představit, že kdybych měl někam psát „na objem“, tak se bude více než hodit. Úžasné. A děsivé :-)

In my cup, a ruby wine,
Dark and deep, and richly fine,
A elixir, dark and sweet,
A potion, to soothe and greet.

With each sip, a magic spell,
A warmth that spreads, and all is well,
The cares of life, they fade away,
And in their place, a blissful sway.

So I raise my cup, and make a toast,
To wine, the drink that I love most,
A pleasure, pure and undefiled,
A joy that will never be reviled.

I drink, and I am free,
A master of my own destiny,
For in this cup, a world of bliss,
And in this moment, true happiness.

„Báseň obsahující víno ve stylu E. A. Poea“, první odpověď opět ChatGP :-) Upřímně bych nechtěl být v roli učitele, už v současné podobě to leckteré domácí úkoly a slohovky v pohodě zvládne. Což mi připomíná, že úvodní ilustrace samozřejmě také není dílo lidské ruky, ale rychlý produkt AI Midjourney, zadaní byl robot s hrozny místo hlavy. A na závěr si dáme hodnocení fiktivního červeného z tajemné země, recenzi ve stylu pop fantasy románů. Je to strašný, upřímně, ale ne o moc horší než díla Terryho Brookse a dalších autorů…

V odlehlém kraji Mystra, ukrytém mezi kopci a prastarými lesy, se nachází utajené vinařství, o kterém ví jen pár vyvolených. Právě zde se vytvářejí nejtajemnější a nejsvůdnější vína, vína temné a starobylé magie.

Je to červené mystrijské víno, víno, které se nepodobá žádnému jinému. Je temné a hluboké, s bohatým a tajemným buketem, plným vůní exotického koření a prastarých dřevin. V chuti je plné a silné, s hlubokou a komplexní chutí, která zůstává na jazyku ještě dlouho po posledním doušku.

Toto víno však není pro slabé povahy. Ti, kdo ho pijí, musí být připraveni na jeho následky, protože má moc odkrýt nejhlubší tajemství mysli a odhalit skryté touhy a obavy. Ti, kdo se ho odváží pít, ať tak činí s rozvahou, neboť se mohou ocitnout na cestě do nepoznaného.

Červené víno z Mystry je vskutku jedinečné a fascinující . Je to nápoj pro ty, kteří hledají dobrodružství a vzrušení, a pro ty, kteří se nebojí čelit neznámému. Vřele ho doporučuji všem, kteří hledají skutečně magický vinný zážitek.

Věřím, že mne AI ještě nějakou dobu nenahradí. Ale jenom proto, že zatím nemá úplně možnost víno ochutnávat a udělat si o něm „názor“. I když i to přijde a nebude trvat úplně dlouho. A až se tak stane, budu si muset najít jiný koníček! Myslím, že by to mohlo být víno jen pít a nepsat o něm!

Komentáře používají Disqus