pátek 6. května 2022

Degustace a ochutnávkové sety sherry

sherry_sklenkyDocela pravidelně dostávám dotaz na téma, zda nemám k dispozici nějaké sherry na ochutnání či jestli zase neuspořádám ochutnávku. Pravda, jde stále o tu stejnou malou skupinku vinných nadšenců, takže zájem o tahle skvělá vína nejspíš trochu přeceňuji, ale přesto… :-) Rozhodl jsem se připravit edukační degustaci klasicky s průřezem celým regionem a tamními styly, pravděpodobně později v červnu, od poslední akce to bude zas o trochu bohatší o styl vín i nové informace o velkých změnách co se v oblasti ději. Protože degustace je hezká věc ale pro dost omezený počet lidí a navíc ji asi zvládnu jen v Praze (i když…), rozjel jsem zároveň možnost dodat degustační balíčky pro vaše domácí potěšení a/nebo kdybyste chtěli uspořádat degustaci sami pro své přátele. K degustaci i balíčkům připravím, respektive aktualizuji, své výukové materiály a asi i natočím nějaké to video se zdravicí a základními informacemi ;-)

Konkrétní obsah setu se bude asi trochu lišit dle finálního zájmu a dostupnosti, ale znáte mne dost dobře na to, aby bylo jasné, že půjde o charakterní vína a výběr z toho nejzajímavějšího a nejchutnějšího v Jerezu a okolí, tedy samozřejmě dle názoru mého preventivně zkorigovaného hodnocením světové kritiky :-) Viz třeba i report z degustace před pěti lety, to myslím nebylo vůbec špatné. Krom velkého průřezového setu dvanácti lahví a menšího se šesti typickými ukázkami hlavních stylů namíchám i krabice tematicky specializovanější, jen tak pro radost :-)

Připravil jsem formulář pro vyjádření předběžného zájmu o účast na ochutnávce či zaslání degustačního setu. Uvidíme, jak to bude vypadat (a zda nebudeme mít brzy úplně jiné starosti než degustovat sherry, doba je napjatá), co nejdříve bych pak dal vědět konkrétní možné termíny i přesnější ceny. Přeci jen se to špatně kalkuluje, pokud nevíte, zda by o balíček mělo zájem šest lidí nebo třicet šest :-)

ZAJÍMÁ MNE SHERRY A VYPLNÍM FORMULÁŘ

Komentáře používají Disqus