pondělí 20. července 2015

Lahvová čistka

cistka_lahveUž je to nějaký ten pátek, co jsem tu psal o odlepování vinět. Dělal jsem to poctivě, pokoušel se dostat vinětu z každé unikátní doma vypité lahve, obvykle jich zpracovával velký balík najednou a pak trávil u kontejneru na sklo dlouhou dobu vyhazováním všech těch prázdných lahví. Nějak se mi nedařilo odlepovat vždy po pár vypitých flaškách a tak docházelo k jejich hromadění. Počet čekajících na zpracování začal čítat stovek, občas jsem sebral síly a nějak se s tím popral, ale… včera učinil zásadní životní rozhodnutí. Tedy pro mou manželku určitě :-)

Tak nějak jsem zjistil, že ty viněty stejně nesundávám moc poctivě, lepím je na různé nevhodné papíry a pak je všechny mám bez ladu a skladu někde na hromadě nebo v krabici. Žádné rozumné katalogizování nebo tak něco. Naprostou většinu jsem od odlepení už neviděl. Takže celá ta obří hromada krabic plných skla, která se nám pletla pod nohy, šla z domu. Byť pokaždé s osmi a více kartony, tak to nebylo zrovna málo výprav. Mám obavu, že kontejner bude třeba vyvézt o něco dříve než obvykle. A vlastně i ten na papíry, plný rozložených krabic.

cistka

Sentiment stranou. Habánské sklepy nebo Leroy? Pryč s tím! Jako bylo pár momentů, kdy se mi ruka zastavila na půl cesty a říkal jsem si, zda tuhle přeci jen nezachovat. Amon Ra, Seña, postarší burgundy, vin jaune či nějaká šampaňská… zasnil jsem si při vzpomínkách, ale zvládl jsem to :-) Aktuální předsevzetí je, že viněty odlepím jen z výjimečných vín, a to rovnou po vypití. A kdybych narazil na takové víno, které mnou opravdu pohne, tak možná i na malou výstavku na chodbě vypitou láhev dám. Ale pod podmínkou, že jinou z tam vystavených vyhodím. Musím na sebe být přísný!

Komentáře používají Disqus