pátek 30. listopadu 2012

Výsledky ankety „Z mladých vín jsem si dal či chystám dát...“

svatomartinskeSe slušnými 223 hlasy jsem uzavřel další anketu, tématem byla tentokrát letošní mladá vína, která z nich jste ochutnali či se ochutnat chystáte. S Poměrně velkým přehledem zvítězilo Svatomartinské, které letos ochutná nadpoloviční většina hlasujících. Holt tahle marketingová aktivita vyšla, letos zaujala i plakáty s párem milenců v sudu. Na druhém místě se umístilo „jiné mladé víno“, teda všichni ti mlaďoši nezatřídění jako Svatomartinské, mladá vína z Rakouska a tak. Co to bylo u vás? Nejznámější mladé víno světa, Beaujolais nouveau, na místě třetím. Ochutnala ho skoro čtvrtina hlasujících. Jen těsně zatím mladé sudové vzorky přímo u vinařů a případně možnost „nic“. Italské Vino novello tu nějak velký ohlas nemá, hlasovalo pro něj jen pět lidí. Kompletní tabulka níže.

anketa_mlada_vina

A hlasovat můžete v anketě nové, tématem jsou oranžová vína. Ta v posledních týdnech zažívají v Evropě docela dost propagačních aktivit (Vídeň, Záhřeb, příští týden i Praha ve Veltlínu) a vůbec jde o hodně zajímavou záležitost. Váš vztah k nim? :-)

P.S. Fotografie v titulku je oficiální prezentační ke Svatomartinskému a ne moje. Musím se přiznat, že letos jsem je kompletně zazdil a zatím nechutnal ani jedno. Ale mladých vín jinak docela dost a na další se chystám ze sudů :-)

Komentáře používají Disqus