čtvrtek 15. prosince 2011

Vinné tvary, sklepy, vinaři a prostě fotodojmy

jancis_robinsonDnes to nebudu s textem přehánět. Po návratu z Rakouska jsem házel na FB stránku Jižního svahu pár fotek vinných tvarů, patvarů a „emocí“. A další hromada záběrů z různých akcí a výletů se mi hromadí po discích a jenom čeká na moment, až nějakou souhrou okolností odejde v jeden moment originál i záloha :o) Nějak nestíhám psát o všem o čem bych chtěl, takže se alespoň podělím právě o ty fotky, možná s krátkým komentářem. Pokud by Vás něco obzvláště zaujalo, tak se samozřejmě mohu pokusit okolo svátků vzepřít síly a degustaci / vinařství / víno trochu rozvést :-) Tak příjemné pokoukání přeji…

chambolle_ponsot_1996vavrinec_lobkowiczpinotova_palenka
Docela slušný pinot, velmi povedený vavřinec a vyloženě skvělá pálenka z pinotu… poměrem cena/kvalita ale sahám po vavřinci :-)

leroy_korky
Starší lahve Leroy mají vždycky děsně olezlé korky, často promočené, pod záklopkou bují plíseň… ale obsahu lahve to tak nějak vůbec nevadí :-)

Schloss_Wackerbarth_sklepysaska_vinoteka Sklep na Schloss Wackerbarth a Saská vinotéka kousek od Frauenkirche.

Schloss_Wackerbarth_sklepy_2zelena_vilatvary_2
Taková lehce nesourodá sada :-) Ještě jednou podzemí na Schloss Wackerbarth, zelená víla a řez podložím vinice :-)

beck_burgenlandheidi_schroeckdegustace_schloss_esterhazysestrih
Degustace u Judith Beck a před domem u Heidi Schröck (burgenlandské vinařsky prostě umí!), prezentace vín s Jancis Robinson na Schloss Esterházy a momentka z jedné restaurace v Rustu.

rust_1rust_2rust_3
A z Rustu ještě pár pocitovek…

Franz_weningertvary_3Ať už v Maďarsku nebo v Rakousku, tak Franz Weninger (teď už obě vinařství syn, Franz mladší) dělá opravdu skvělá vína. A mají docela efektní budovu vinařství…

Franz_weninger_starsivajickoweninger_vinarstvi
Franz Weninger starší, vajíčko oblíbené u biodynamiků (Weningerovi ale na jeho červená moc nesedí, zkouší v něm teď bílé) a schodiště z degustační/prezentační místnosti.

tvary_1Detail z exteriéru jednoho hodně zajímavého vinařství, jejich nový barák je fantastický…

wenzel_sklepStarý pan Wenzel představuje vína a vzpomíná na Ottu Habsburského.

wenzel_zedwenzel_pinottvary_4
Zeď u Wenzelů popsaná vzkazy. Opravdu hodně mne bavil jejich Pinot Noir Rusterberg 2007. No a taky něco málo z vinice :-)

hrozno_v_sudumusky_1musky_2
Hrozny přímo v sudu? Proč ne :-) A trocha moderního octomilkového umění :-)

lubos_osickaLuboš Osička ve sklepě…

jara_osickaosicka_sudTarlant_cuvee_louis
A tamtéž jeho otec, Jaroslav Osička. K tomu jeden sud s “kachetinským” Chardonnay. A jako bonus láhev báječného Champagne Tarlant, které padlo po jedné degustaci červených z Čech a Moravy…

korky_spunty… která vůbec nebyla blbá :-) Teda… ten Coudoulet de Beaucastel od kterého je mezi domácími zástupci vidět korek byl asi o kus zajímavější, ale ČR nepropadla! :-)

Komentáře používají Disqus