pátek 1. srpna 2008

Výsledky ankety „Jak uchováváte nedopitá vína?“

Další anketa je u konce, týkala se nejčastějších variant uchovávání nedopitého vína. Samozřejmě jsem myslel ta, která se pít dají. Vína hnusná neuchováváme, leda jako pomstu pro nějakou hodně nepříjemnou návštěvu :o) Z nabízených variant bylo prakticky použito jen pár hlavních. Dvacet procent z vás (15 z celkových 74 hlasujících) víno zásadně dopíjí a problém s nějakým dalším uskladněním tedy neřeší. A ti ostatní volí následující metody…

Největší část, 33 hlasujících (44%), zvolilo variantu „zastrčím zpět korek“. Inu proč ne, láhev takhle v ledničce do druhého dne v pohodě vydrží. Opravdu dobrým vínům to někdy i pomůže se rozvinout dál a na vyloženě technologických záležitostech se zase nemá za den co pokazit :o) Ale týden v kuse už bych to nezkoušel. Při druhé nejčastější variantě, tedy vypumpování vzduchu (20 hlasujících, 27%), víno vydrží ve formě přeci jen o něco déle. Pumpička a špuntíky nestojí moc, doporučuji pořídit :o) Dva hlasující použijí nedopité víno na vaření, dva nalijí zpět do sudu a opět dva použijí jinou metodu (že by měl někdo doma stroj na uchovávání vína pod ochranou atmosférou?). Nikdo nezamražuje ani nenosí víno na dopití kolegům do práce :o)
A teď už můžete hlasovat v nové anketě a tom, jaká nejstarší vína jste pili! Jen prosím zkuste dodržet to období „za poslední dva roky“, aby mi tam někdo, kdo začal s vínem v padesátých letech, automaticky nezaškrtnul ročník „starší než 1950“ :o)

Komentáře používají Disqus