čtvrtek 6. září 2007

Proč se tu nepije cider?

Tento zápisek bude velmi krátký, v podstatě by stačil i jen název. Proč se tu nepije cider? Respektive proč se pije tak málo? Je to tím, že se skoro nikde neprodává? Nebo ho obchodníci neprodávají, protože to už zkoušeli a nebyl zájem? Tuhle jablečnou pochoutku (společně s kalvádosem a štrúdlem nejlepší varianta zpracování jablek) miluju, jenže tady na domácí půdě se skoro nedá najít. Občas mají nějaký v Tescu, jenže tak maximálně Strongbow. Ten se objevuje sem tam lahvovaný v některých restauracích, ale opět výjimečně. Jeden fajn mají v Marks & Spencers (sláva Albionu!), ale naopak Švédsko s jejich Ikeou zklamalo – prodávají jen sladký a nealkoholický. Cider točí (co jsem tak zjistil) na několika málo místech v centru Prahy. To je málo! Nebýt aktivity „Cider Clubu“, party nadšenců snažících se tuto situaci řešit, ale bohužel známých opět spíše jen mezi nadšenci, nedal by se tu pořádný cider sehnat (jejich Strong Organic je skvělý!). Copak je tu pití piva zakořeněno tak silně, že nové věci nemají šanci? Proč není alespoň v barech a různých „koktejlových“ podnicích?

Tušíte proč? Máte rádi cider? Nechcete někdo rozjet nový podnikatelský záměr a začít ho dovážet? :o)

Komentáře používají Disqus