Sliby se mají plnit, pokračujeme v jehněčím týdnu. Pondělí, pracovní den, v plánu bylo večer ukuchtit něco rychlého a jednoduchého a konečně podívat na dlouho odkládaný film. Jenže, co čert nechtěl, Ambiente má na svém webu on-line verzi aktuálně prodávané kuchařky (listovali jsme jí na Prague Food Festivalu) a nějak se nám zalíbil recept na straně 75…
Příprava proběhla na pánvi místo grilu. Každopádně čerstvé jehněčí s česnekem a právě utrženým rozmarýnem (truhlíky na balkoně jsou aspoň malou útěchou), osmahlé krátce z obou stran a uvnitř krásně šťavnaté, v kombinaci s karotkovo-pomerančo-cukrovou redukovanou šťávou (coulis tomu říkají v receptu) chutnal skvěle. Jednoduchá chuť brambor s máslem doplnila chuťový požitek, ale neodváděla pozornost od masa :o)
P.S. zajímavý efekt… když včas nevypijete suché bílé porto a necháte ho v chladničce oxidovat, po čase vás při nalití do sklenky jako aperitiv překvapí vůní a chutí až podezřele blízkou sherry… oxidace věda je :o)