pátek 25. června 2010

Úžasné fotky alkoholu na zeď

bevshot_dry_lager Někdy mne nadchne úplná blbost, jako třeba včera. Narazil jsem na web, který prodává fotky alkoholu. Zní to trošku divně, že si jako koupíte fotku třeba napěněné plzničky a pověsíte si ji na zeď, kupříkladu v efektním rámu s plovoucím středem, ale takhle to nefunguje. Celý ten systém je svým způsobem spojením vědy a umění, na fotografiích jsou totiž až tisícinásobná zvětšení vzorků jednotlivých nápojů z laboratorního mikroskopu. Za původním nápadem stojí Michael W. Davidson z The Florida State University, který své fotky před lety prodával na kravatách, dnes je má licencované jistý Lester Hutt a pro web BevShots, kde najdete komplet galerii, nechává zpracovat další. Jak to přesně funguje?

vodka Každého nápoje se pipetou nebere kapka, umístí na sklíčko a je umístěna do kompletně vzduchotěsného prostoru, kde až několik týdnů postupně vysychá a krystalizuje. Délka přípravy a úspěšnost hodně závisí na typu nápoje, je mnohem snazší u těch, které obsahují dostatek „nečistot“, cukrů a kyselin. Prostě třeba Piña colada obsahující ovocný džus se připravuje k focení mnohem lépe, než ultračistá vodka. Následně jde sklíčko s krystaly do mikroskopu, kde je nasvíceno polarizovaným světlem a foceno klasickým 35mm foťákem při zvětšení, které dává co nejefektnější výsledek (do maxima zhruba 1000x). Výsledkem je parádní Japanese Dry Lager v titulce článku (chci na zeď!) či vodka tady vpravo.

Kompletní galerii najdete na webu bevshots.com, parádně udělaném. Ale k mé velké lítosti tisky zatím nezasílají do Evropy, jinak už bych si objednával předčasný dárek k vánocům :o)

psychedelicke_rose Pěkně psychedelické růžové víno…

belgian_tripel A něco piva, v tomto případě Belgian Tripel. Na webu mají i Plzeň a mnoho dalších…

american_amber_ale Třeba takový American Amber Ale vypadá úplně jinak…

scotch A skotská whisky je taky moc fajn…

Komentáře používají Disqus