středa 2. června 2010

Výsledky ankety „Cestujete letos za vínem do zahraničí?“

vosne_romanee Cesty za vínem - poznávání tohoto nápoje v místě jeho vzniku, spojení s konkrétním kusem krajiny a osobou vinaře, zážitky, vzpomínky. Jeden ze zásadních důvodů, proč je tak snadné vínu propadnout, tedy pokud ho neberete jen jako zdroj alkoholu (na to je kupa levnějších a účinnějších zdrojů). Minulá anketa se týkala právě cest za vínem, konkrétně letošních plánů vyrazit do některé ze zahraničních vinařských oblastí. Z celkových 93 hlasujících jich skoro čtvrtina, přesně 23 (24%), má v plánu letos někam vyrazit hned několikrát! Jen o něco méně z vás (21 hlasů, 22%) nikam do zahraničí jet neplánuje, protože za vínem cestujete jen po ČR. A proč ne, naše vinařské oblasti mají co nabídnout a postupně už nejen ve víně, ale i v servisu kompletní vinařské turistiky. Třetí nejčastější volbou, 15 hlasů (16%), bylo „Ano, už brzy!“, vypadá to ne příjemné letní dovolené :o) Kompletní výsledky dále…

Část z vás už letos někde byla, stejný počet se vyrazit chystá, ale před rodinou předstírá, že se ve skutečnosti jede na normální dovolenou a s vínem to nemá nic společného :o) Každopádně výsledky celkem jasně říkají, že letos za vínem do zahraničí vyrazí přes polovinu hlasujících. A i když to třeba letos nevyjde, tak více než 9/10 z vás za vínem jezdí, ať už po ČR nebo do zahraničí, což je výborný výsledek!

anketa_cesty_za_vinem 
Hlasujte v další anketě, tentokrát se týká kampaně nákupu vín z Bordeaux v tzv. „kampani En Primeur“. Chystám na téma ročníku 2009 delší článek, ale stále nějak bobtná a neblíží se konci, tak zatím alespoň tento výzkum :o)

Komentáře používají Disqus