pátek 3. července 2009

Výsledky ankety „nejraději chodím na ochutnávky…“

Tentokrát se vyhlášení výsledků ankety trochu protáhlo, ale už jsou tu. Z celkem osmdesáti hlasujících zvolilo 34 (42%) jako nejoblíbenější styl ochutnávek/degustací průřez sortimentem vinaře. Právě tyhle akce, často díky i přítomnosti člověka za vína přímo zodpovědného, skutečně bývají z těch nejzajímavějších. S velkým odstupem, získaly 12 (15%) hlasů, se na druhém místě umístily ochutnávky vín se společným místem původu. S devíti hlasy (11%) následují degustace spíše méně ale pečlivě zvolených lahví. Do první pětky se probojovaly ochutnávky zaměřené na párování vína s jídlem (7 hlasů, 8%), těch se u nás nekoná zrovna hodně a pokud už na nějakou narazíte, jde obvykle o akce dovozců prestižních kousků z Francie či Itálie, domácí vinaři na tohle důraz moc nekladou. Pět hlasů (6%) mají akce, při kterých se chutná jedno či dvě výjimečná vína. A stejný počet i degustace vín jedné odrůdy, ty umí skvěle vykreslit rozmanitost vinařského světa a mám je moc rád. Kompletní výsledky následují v tabulce…


Další anketa už probíhá a můžete v klidu hlasovat. A zároveň bych vás rád pozval na „fanouškovskou“ stránku tohoto blogu na Facebooku, tedy pokud tenhle systém (a žrout času) používáte. Ale číst jde myslím i bez zařazení do fanoušků a registrace :o) Krom upozornění na nové články tam hodlám házet různé kratší poznámky, ze kterých asi nikdy nevznikne celý článek (nebo vždy časem nějaká kompilace), sem tam fotku přímo z degustace, různé pozvánky na ochutnávky co objevím pozdě a v kalendáři už by je každý spíše minul a tak podobně. No a samozřejmě mne potěší, pokud se tam shromáždí dost lidí a budou třeba debatovat o víně (tj. nejen o tomhle webu) nad rámec komentářů ke zdejším článkům. Takové ty věci jako tipy na zajímavá vína tam myslím dobře zapadnou :o) Jo a taky se budu častěji snažit přidávat k článkům kratší či delší videa, spíš takové jednoduché „dokumentární“ záběry z degustací a dalších akcí, nehodlám páchat show ve stylu Garyho (je to marné, když prezentuju víno na kameru, vypadá to spíše jako Garyho parodie na uhlazené brity, jen o řád méně přirozené). Katalog videí z jednotlivých zdejších zápisků najdete na YouTube.

Začínají prázdniny a doba dovolených, pokud se chystáte na nějakou pěknou „vinnou“, tak přeji příjemnou cestu a doufám, že se třeba podělíte o své zážitky a objevy. Já doufám vyrazím už za pár dní na dovolenou do míst úplně bez vinic, směrem k Šumavě a pod tee-pee jako loni (tedy pokud naše tábořiště není zrovna zrovna velké bahnité jezero). Detox z degustací a dobrých vín! :o)

Komentáře používají Disqus