pondělí 13. července 2009

Mizím do luhů a hájů Šumavy…

teepee_kroupy1 Už je to tak, příštích 14 dní strávím v tee-pee kousek od Šumavy. Tedy alespoň v to doufám, taky můžeme přijet na místo a zjistit, že tam po přívalových deštích a povodních dní minulých leží hluboké jezero a zase vyrazit domů. Ale k tomu snad nedojde. Jak to tam vypadá, když se z ničeho nic přižene pořádný přívalový déšť a z poklidného potoka udělá během pár minut zuřivou řeku, to už máme vyzkoušeno. Odpluje vše, co si v potoce chladíte a nestihnete odnést, i to dobře zatížené. Víme i co se stane, když spadne tlustá souvislá vrstva krup velkých jak palec. To zase máte, pokud je shrnete na pořádnou hromadu do stínu stromů, na několik dní perfektně funkční chladničku až mrazničku :o) Ale nic z toho nás snad letos nečeká. Červenec sice letos proběhl už někdy v dubnu a co je tohle za měsíc není jisté, ale tím si radost kazit nenecháme :o)

velka_voda1

Zkusíme znovu připravit porci ručně sbíraných šneků? Nebo se na to, po loňském neúspěchu, vykašleme? Určitě mne čeká nová zkušenost s několika bag-in-box víny, možná zase učiním nějaký objev :o) Ať tak či onak, už se moc těším, že vypadnu z města a od nutnosti trčet půl dne u počítače. Vlastně trochu prchnu i od vinných poznámek a degustací, taková pauza neuškodí, chvílemi to začínala vypadat spíš jako práce než koníček. Ale po všem se mi bude trochu stýskat. A jak se znám, tak možná občas zkusím z telefonu hodit něco na Facebook (číst to jde i bez registrace nebo zařazení do fanoušků webu), beru si sebou pár vinných knih, tak se třeba dozvím něco zajímavého a zásadního, o co se budu chtít podělit. V dílech Bordeaux / Burgundy: A Vintage Rivalry a Wine: The 8,000 Year-Old Story of the Wine Trade by snad pár věcí objevit šlo (v té první určitě, tu už mám rozečtenu). A taky jsem nastavil k automatickému publikování asi tři články, které se tu během těch dvou týdnů objeví.

teepee_v_destipetrolejka_psisko_kniha

  Nepředpokládám, že by se za dobu mé nepřítomnosti stalo něco zásadního. Dost možná i k vám doputují zajímavé zvěsti o českém vydání Decanteru, ale zatím ještě nic z těch informací nemám potvrzeno oficiálně (ač jinak proudí ze všech stran a vypadají důvěryhodně) a tudíž je sem psát nebudu :o) Možná z tábora hodím krátkou noticku, až vše bude jisté. Na Kampě proběhne francouzský trh (Le Marché Français), dost možná otevře nový winebar, ve viničním altánu se odprezentuje Vinařství Krásná Hora… ale holt nemohu být všude. Však já to zase doženu. A pln sil po návratu snad dokončím něco, co si na vás chystám už dlouho, ale stále nemohu dotáhnout. Těšte se!

Doufám, že dohled nad naším bytem správně pochopí, že pít se mohou vína označená křížkem. V opačném případě mne čeká po návratu nepříjemné překvapení :o) Mějte se pěkně, ať už budete kdekoliv.

Komentáře používají Disqus