pátek 30. července 2010

Vinná podprsenka, dopis pinotu, oběšený vyděrač, krávy na víně, …

Pivní podprsenka tmavovláskaJe tu pátek, tak trochu odlehčíme, tedy většinou. Na úvod něco pro přítelkyně vinných nadšenců, spíše ty s menším poprsím. Jistá americká firma začala prodávat podprsenku, která vám zvětší objem tak o dvě čísla, jako výplň je použit obsah lahve vína. Prostě takové bag-in-bra to je :o) Nápoj lze samozřejmě následně servírovat, technologicky to není řešeno nakojením skrze ventil ve falešné bradavce (návrh na vylepšení, ty jsou totiž teď populární), ale trapně jen pomocí připojené hadičky. I tak myslím večírkový hit! Firma je genderově vyvážená a pro pány zase nabízí umělý pivní pupek. Obejdu se bez obou variant, ale musím uznat, že třeba do kin, která zakazují nošení vlastního pití a jídla, by to bylo hodně praktické :o)

Pivní podprsenka blondýna

Novinář zabývající se vínem, W. Blake Gray, sepsal poměrně dost povedený dopis na rozloučenou Pinotu Noir (anglicky). Ač prý vždy bude tuhle odrůdu milovat, musí se s ní rozejít, protože od dob, kdy se seznámili, se hodně změnila. Přibrala, spává se Syrahem a vůbec. Prý je to možná tím, že na svých cestách po světě potkala Cabernet a chtěla být tak trochu jako on. No prostě se to hezky čte a jistě pobaví milovníky burgundského pinotu, kterým uniká smysl jeho novosvětských přezrálých variant. A pro ty ostatní je tu i povedená odpověď.

Vesnička Vosne-RomanéeA když už jsme u pinotu… není to dlouho, co jsem tu psal o jak z filmu vystřižených problémech legendárního vinařství Domaine de la Romanée-Conti (a také Domaine de Vogüé, stejný pachatel i postup), které se kdosi pokusil vydírat a požadoval milion euro, nebo jim otráví jejich vzácnou vinnou révu. Zločinec byl dopaden, stylově na místním hřbitově při přebírání (falešných) peněz. Další rozměr celá kauza dostává posledními zprávami, vyděrač se ve své cele oběsil. Před soudem stane jen jeho syn jakožto spolupachatel. Teď už se na scénáři pracuje skoro jistě, dovolil bych si tipovat.

Modern and oily Gewurztraminer. Begins with orange peel, underdone raisin and cedar. Drink now through 2012.“ (Moderní a olejovitý Tramín. Začíná pomerančovou slupkou, nedovařené rozinky, delikátní cedr. Pijte nyní až skrze 2012). Na adrese http://www.gmon.com/tech/output.shtml najdete webovou aplikaci, která si dělá srandu z degustačních poznámek k vínu. Je postavena na velmi jednoduchém principu šablony (odrůda, přídavné jméno, silný výraz, vůně, chuť atd.), do které se doplňují náhodná slova. Lze si vybrat z režimu „běžně hloupých“ a „extra hloupých“ výsledků.

A na závěr krávy. Co pijí víno. A pak po něm na sebe více bučí a vůbec jsou víc v pohodě… článek na tohle téma objevil Dr.Vino. Farmář v kanadském Okanagan Valley dává svému skotu plemene Angus tak litr místního červeného denně, někdy přímo a jindy v jídle. Prý jim chutná a když se blíží čas napájení, přicházejí rychleji než bylo dříve obvyklé. A kdo by se divil, že! Resveratrol ve víně může pomáhat jejich zdraví a navíc prý produkují méně metanu, prostě asi míň prdí, takže to má i ekologický přínos (a ekonomický, krásně tím půjde zlikvidovat neprodejné přebytky třeba francouzské vinné produkce, pokud se metoda rozšíří). Výraz „hovězí na víně“ tak dostává úplně nový rozměr, krávy jsou v podstatě už předmarinované. Připomíná mi to slavné japonské hovězí z Kobe, kde zase krávy prý dostávají masáže (a říká se, že i pivo a saké, ale tomu nevěřte už vůbec) :o)

Komentáře používají Disqus