pondělí 26. listopadu 2007

Výsledky vinětové soutěže

Týden utekl jako voda a máme tu vyhlášení výsledků malé soutěže s vinětami domácích i zahraničních vinařství. Nakonec se sešlo jedenáct odpovědí a průměrné skóre se usídlilo na výborných devíti správně uhodnutých vinařství z desíti!

Z komentářů u zadání soutěže i mailů s odpověďmi vyplynulo, že mnohým soutěž ukradla hezkých pár hodin času. Inu pátrání na webu i v encyklopediích zapovězeno nebylo a doufám, že investovaný čas nepovažujete za promarněný. Ale teď už ke správným odpovědím…

1. Vladimír Tetur – na této vinětě se zaseklo dost účastníků, trochu známější je nejspíš světlá varianta ze všemožných voňavých odrůd.
2. České vinařství Chrámce … košer vína tu moc firem nedělá
3. Templářské sklepy Čejkovice
4. Tanzberg Mikulov
5. Vinařství Kovacs
6. Znovín Znojmo
– kdo by nepoznal Šobes? :-)
7. František Spěvák Dubňany – další z vinět, která mnohé dost potrápila
8. Vinselekt Michlovský
9. F.E. Trimbach – legendární ryzlink Clos Ste Hune šel objevit třeba při letmém prolistování některé z encyklopedií vína
10. Château Palmer – viněta z druhého vína, Alter Ego de Palmer, mohla být pro hledače v encyklopediích trochu zavádějící. Je totiž oproti prvnímu vínu inverzní (černý potis na zlaté, první víno pak zlatý na černé)

Kompletně správnou odpověď zaslalo hned pět čtenářů. Přítelkyně, využita jakožto generátor náhodných čísel, vyřkla číslo 3 a vítězem se tak stává EvaS. Gratuluji! Obdrží klasický suchý německý ryzlink Dr. L z produkce vinařství Dr. Loosen. Doufám, že alespoň do komentářů dá vědět, jestli byl k pití :o)

Kdo nestihl soutěžit, může se alespoň podívat na zadání, jak by si s odpověďmi poradil. Příště si na vás vymyslím zase něco dostatečně zákeřného, těšte se!

Komentáře používají Disqus