úterý 18. dubna 2017

Entrée

entree-brokolicovy-kremPůvodně jsem myslel, že k tématu sepíšu něco víc, ale zjednoduším to. Seberte se a jeďte do Entrée! Olomouc je krásný město, restaurace kousek od nádraží (pro nás bez auta a ty, co hodlají dorazit na oběd, pít a pak se zase vracet zpět) a Přemek Forejt vaří skvěle! Jídla vypadají moc pěkně, jsou neskutečně chutná (pár věcí bych zařadil do svého absolutního top gastronomických zážitků v ČR a chutnalo mi tam více než v aktuální podobě našich mišelinek) a ceny nejsou vůbec drastické. Navíc vinný lístek je dostatečně široký (pokud nutně nemusíte pít jen ta nejslavnější vína z Burgundska, třeba), s příjemnou dominancí Moravy a ještě příjemnějším zřetelným protěžováním přírodní produkce. Základní flaška někde od 245 Kč, v zóně okolo pětistovky už velmi široká nabídka báječných věcí. Ano, vypili jsme toho dost, na dva dospělé a dítě, kterému zatím stačí voda a mošt. Prostředí restaurace je efektní a zajímavé (čímž kompenzují ne zrovna úchvatný výhled do okolí), personál fungoval výborně… co víc si přát? Absolvovali jsme kompletní večerní degustační menu a druhý den oběd, projeli podstatnou část chodů a něco si dokonce zopakovali. A jestli někam, tak do téhle restaurace chci brzy znovu! Vlakem za dvě hodiny a už nějak od sto pade! A teď mne omluvte, jdu dělat pohankový „popcorn“ a pokusit se obšlehnout špecle, tafel pho, brokolicový krém, dezert s kozím sýrem a taky…



P.S. Divide 2013 od Dvou dubů mne nekriticky baví, chci domů! Bílý Future sekt 2013 od Petra Korába bych pil kdykoliv rád znovu a Partisan Cru 2012 ze Slobodného vinárstva je ve stále skvělé kondici a výtečné. Zweigelt+Pinot Noir 2015 od Kuby Nováka je skvělé! Svatovavřinecké staré keře 2013 od Reginy Coeli je proti těmto vínům přeci jen o hodně jednodušší a i věk už se na něm podepisuje, ale stále v pohodě, v kontextu ceny určitě. A k vermutům, pineau a hodně zajímavým whisky poznámky už nemám…

Komentáře používají Disqus
 
Related Posts with Thumbnails