středa 30. ledna 2008

Jak jsem jedl bagetu

Tak jsem si dneska koupil k obědu bagetu, abych ušetřil čas. Moc se to nepovedlo, protože teď smolím tenhle zápisek, zajít na normální jídlo udělal bych lépe. Měl jsem pocit, že „vícezrnná bageta s krůti šunkou a smetanovou Lučinou“ sice asi nic úžasně zdravého nebude, ale nebezpečně nevypadala. No příště si ji nedám, teď jsem dočetl (trvalo to dlouho) složení. Tak jen pro informaci, pokud tyhle věci běžně nečtete…

Složení: tmavá vícezrnná bageta 40 % (pšeničná mouka, voda, žitná mouka, olej, droždí, pšeničné vločky, sůl, pšeničná bílkovina, cukr, ovesné vločky, karamelový slad, emulgátor mono a diglyceridy mastných kyselin, DATEM, lněné semínko, sladová mouka, sušený rostlinný tuk, laktóza, sezamové semínko, kmín, slunečnicové semínko, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, kyselina mléčná, síran vápenatý, octan sodný, žitné vločky, mléčný protein, sójový lecitin, zahušťovadlo guma guar, sójová mouka, enzym látka zlepšující mouku kys. L-askorbová); krůtí šunka 22 % (krůtí prsa, voda, vepřové maso, jedlá sůl, laktóza, cukr, stabilizátory: di-tri-polyfosforečnany, dusitan sodný, antioxidant: askorbát sodný, regulátor kyselosti: uhličitan sodný, modifikovaný škrob acetylovaný škrobový difosforečnan, želírující látka karagenan, zahušťovadlo xanthan, zvýrazňovač chuti glutamát sodný, bramborový škrob); lučina 17 % (mléko, smetana, mlékařské kultury, syrovátková bílkovina, jedlá sůl, stabilizátory: karubin, karagenan); máslo 12 %, zelená paprika 6 %, salát frisée 3 %

Vzpomněl jsem si na knihu „Víme, co jíme? Průvodce éčky v potravinách“ a rozhodl, že podobné výrobky pro příště zkoušet nebudu. Tedy ne, že by to chutnalo špatně… jen vlastně nevím, co všechno do sebe jednou bagetou cpu.

Komentáře používají Disqus
 
Related Posts with Thumbnails