čtvrtek 19. května 2011

Výsledky ankety „Viněta na lahvi vína by ideálně měla obsahovat“

osicka_pinotDalší anketa u konce, měla obludné množství možností (a variantu „jiné“ zvolilo jen procento hlasujících, takže nabídka byla asi docela vyčerpávající) a nejspíš leckteré návštěvníky blogu vyděsila, i tak vás odpovědělo slušných 170 :-) Cílem bylo zaškrtnou položky, u kterých si myslíte, že mají na vinětě k vínu smysl či by se vám prostě líbilo je tam mít. Poměrně logicky naprostá většina (až na šest odvážlivců) chce na vinětě jméno vinařství, dokonce o jednoho víc pak ročník. Překvapivě na třetím místě je množství alkoholu, které předčilo i zemi původu hroznů na čtvrtém a detailní místo původu na pátém místě. Osobně by mi, u leckterých tradičních vinařských oblastí rozhodně, stačilo právě jen jméno vinařství, odkud přesně víno je a ze kterého roku. Zbytek je příjemný bonus. Co dalšího by se na vinětě líbilo vám?

Nadpoloviční většina by tam ještě určitě chtěla úroveň sladkosti a všechny použité odrůdy. A také přívlastek či jinak uvedenou kategorii vína. Poměrně vysoké množství z vás by ocenilo i údaj, zda byl použit barrique sud. A stejný počet by se rád dočetl i vinařem doporučenou dobu zrání na lahvi. Naopak takový počet kalorií (který není zrovna malý, a nejde jen o sladká vína) nepotřebuje skoro nikdo, stejně jako vám přijde skoro zbytečné varování pro těhotné. Ostatně kompletní tabulku najdete níže. A samozřejmě se budu těšit na případné komentáře. Třeba by mne zajímal tip na viněty, ať už domácích či zahraničních vín, které se vám opravdu líbí – jak vzhledem a zpracováním, tak i způsobem prezentace údajů o víně.

anketa_obsah_vinety

A hlasovat můžete v další anketě, tentokrát se ptám, jak často pijete pivo :-) Vůbec to vypadá, že se pivnímu tématu budu věnovat trochu víc, ale asi vás nebudu trápit zde na Jižním svahu a udělám si pro občasné krátké poznámky nějaké to detašované pracoviště :-)

Komentáře používají Disqus