úterý 23. listopadu 2010

Výsledky ankety „Řízek mám nejraději“

rizek_detailNedávný pobyt ve Vídni (kde se znovu vyskytuji i teď a docela mne překvapilo, že k nejbližšímu vinařství to mám čtyři zastávky tramvají a k vinicím sotva dvakrát tolik… šťastné to město) mne nakopl do ankety nevinné, věnované řízkům. Trochu jsem se tu o nich už rozepsal v článku Souboj vídeňských řízků – tele vs. vepř!, samotná anketa se ptala na něco podobného – z jakého masa (či případně zeleniny) máte řízek nejraději. Celkem logicky spolu svedl největší souboj řízek z telecího a vepřového, ale ten vepřový nakonec zvítězil s 39% hlasů (94 z celkových 239). Telecí okupuje druhé místo, získal 35% (84) hlasů. S velkým odstupem a 15% (37) hlasů je na třetím místě řízek kuřecí. Další možnost viz tabulka níže.

anketa_rizek
Osobně mám moc rád řízky z hub (i když jsem hlasoval pro telecí), vzpomínám na dětství a žampiony z vlastní zahrady u babičky. Pár hlasů si odnesla i varianta „z jiného masa“, kupříkladu takové řízky z divočiny (srnčí, zaječí stehno) mohou být opravdu parádní!

I další anketa je odskok od hlavního tématu tohoto blogu. Téma dobré kávy je podobně zajímavé, jako je tomu u vína. A lze u něj řešit kvanta podobných záležitostí – druhy (odrůdy), místa původu, bio pěstování, způsoby zpracování a jména profi pražičů… je docela snadné téhle zábavě podlehnout. Zatím ji sleduji jen z povzdálí, mám dost starostí s vínem, ale je to vyloženě fascinující svět (ovšem totéž by šlo napsat třeba o čajích). V anketě mne prostě zajímá, jak jsou na tom vinní nadšenci (a další čtenáři tohoto blogu) s přípravou kávy doma a jaký bude poměr zajímavých metod přípravy k těm v domácnostech nejčastějším. Hlasujte!

Komentáře používají Disqus