čtvrtek 29. dubna 2010

Lahve, viněty a jiné designové inspirace

paper_airplane_red Už je to nějakou dobu zpátky, co jsem tu linkoval na zajímavý web plný efektních obalů všeho druhu. Včera jsem dostal tip na další, moc hezky zpracovaný, plný detailů o jednotlivých obalech, obsahující různé studentské práce a celkově skvělý. Projel jsem sbírku obalů k alkoholu a nestačil se divit, nádherné věci se dělají! Následující „zápisek“ bude spíš sbírka několika zajímavostí a mne oslovujících kousků u vína a destilátů než cokoliv jiného. Obaly, které nejvíc sednou vám, můžete lovit na lovelypackage.com. Obrázky a názvy tady v článku jsou rozklikávací a najdete pod nimi další pohledy na ten který obal.

Každopádně by by mne docela zajímalo, jak si představujete „ideální“ tvar lahve a vinětu pro současné víno z Čech a Moravy? Preferujete u vín z tradičních slavných regionů takové ty historické klasiky (ručně psané písmo u Burgundska, perokresba château u Bordeaux, …), nebo vás osloví moderní přístup? Jak hodně se necháte ovlivnit lahví v případě, když máte v obchodě vedle sebe nějaký velmi moderní design a naopak něco tradičního, ale neznáte producenta ani jednoho z těch vín? Co všechno by podle vás mělo na vinětě být? Přijde vám, že čím efektnější obal a množství textu na vinětě, tím větší pravděpodobnost, že obsah nebude stát za nic (a naopak)?

Mr. Noir & Miss Grigio
Mr. Noir & Miss Grigio
, vzdávající se mafiáni, kteří pašují v kufrech hrozny kdo ví odkud. Tahle základní vína jsou z hroznů nakupovaných všude možně a viněta to docela pěkně přiznává :o) Pro spotřební víno na jen tak pití myslím skvělé.

Naked King

Naked King, víno připravené bez chemie ve vinici, bez filtrace a tak. Prostě tu před vámi stojí, obnažené a připravené k okusu :o)

The OptimistThe Optimist je jednoduchý a čistý vzhled, který hraje na strunu dotazu „je sklenka napůl plná, nebo napůl prázdná“. To mne baví.

Mini Garage Winery BrandweinMini Garage Winery Brandwein, výrobce ovocných pálenek sídlící v bývalé dílně opravující traktory, dává své produkty do napodobenin kanystrů na naftu či olej.

Buddy Mulled Wine
Buddy Mulled Wine má přímo na lahvi natištěnu odměrku, která určuje, jak hodně veselí vám to či ono množství přinese. Vzpomněl jsem si přitom na jednu skleničku na destiláty, co jsme měli doma. Tam šla odměrka od rysek dáma, přes gentleman až po námořníka a prase.

Nobu Sake
Nobu Sake jsou speciální lahve pro slavné japonské restaurace Nobu. Tvarově vycházejí z bambusu. To chci!

Francis Coppola Director’s Cut
Francis Coppola Director’s Cut je celkem profláklá záležitost, sbírka odrůdových vín v tomto „režisérském sestřihu“ je jakoby obalena páskem filmu, když lahví otáčíte, tak se to tak lehce hýbe :o)

Elements of Islay

Elements of Islay sleduji už dlouho a moc si je přeju k narozeninám :o) Laboratorní dózičky označené zásadními „prvky“, zkratkami různých palíren na ostrově Islay (Ardbeg, Caol Ila, Laphroaig), plněno při plné sudové síle. Uááá!

A jsou tam kvanta úžasných lahví s vodkou a tak, plus samozřejmě obaly k parfémům a mnoha dalším produktům. Prostě pastva pro oči

Komentáře používají Disqus