úterý 2. září 2008

Pivní orgie v „The Pub“

Tohle je sice web, který se primárně zaměřuje na víno, ale k „radostem života“ patří i to pivo. A točená plznička určitě. Koncept „The Pub“ dovedl konzumaci tohoto pěnivého moku na další úroveň. Nyní, ve stavu lehké mentální inkompetence, musím ocenit marketingovou genialitu celého řešení. Sedíte u stolku s vlastní pípou, zapomínáte přepnout na „svůj profil“ (něco jako kdybyste u šipek házeli v momentě, kdy je na tahu spoluhráč, takže na konci neznáte svůj průtok a množství zkonzumovaného piva stejně jen odhadujete), a točíte jeden půllitr za druhým. Pivo chutná, ale doposud nic zvláštního. Ale když se na plátně rozzáří výsledky konzumace jiných stolů, a to nejen v té vaší hospodě, ale po celé republice, probudí se ve vás zvíře. Jakási uvnitř skrývaná soutěživost, touha porazit tu neschopnou partu u stolku č. 4 v Brně (Hradci, Plzni, ...). A najednou se vše zrychlí, plníte půllitr jenom proto, že chybí jen jedna čárka do druhého místa toho večera. A Brno bude poraženo!

Je to taková strašná kravina, kuchyně v tom podniku je veskrze průměrná (ale k pivu se chodí skvěle), přesto má svůj smysl. Pivo je pro mne spíše nápojem k některým konkrétním jídlům, nic na popíjení celý večer. Přesto jsem se nechal tak nějak strhnout a vypil toho nejvíc od poslední špatné zkušenosti (bylo to tuším den před tím, než zahynula princezna Diana; děsný večer, krom piva ze sudu se špatně fungující pípou a nutností stále upíjet tam jelo ještě Amaretto, a díky nějaké psychosomatické vazbě jsem pak pivo nemohl snad dva roky, stačilo mi decka a šlo to ze mně ven), jen už jsem asi odolnější a jsem schopen páchat tenhle zápisek. Je to zvláštní. Proč by měl někdo chtít „porazit“ jiný stůl v tom, kolik piv vypíjí? Navíc pokud je ten stůl na druhé straně republiky. Přesto to funguje. Bezchybně, mohu-li soudit.

Dobrou noc, dobré ráno, dobrou chuť! A gratuluji Praze 2 ke skvělému výsledku, při odchodu okupovala první čtyři místa a náš stůl byl tuším třetí! Vinohradýýýýý! :o) Ehm....

Komentáře používají Disqus