pondělí 5. ledna 2009

Výsledky ankety „Novoroční vinné předsevzetí?“

První zápisek v novém roce bude o vinných předsevzetích. Nemyslím, že by si většina ze sedmdesáti hlasujících nějaká taková opravdu dávala, ale stejně jsou ty odpovědi docela zajímavé. Tedy především pro domácí vinaře, protože hned 25 hlasů (35%) dorazilo pro možnost “osobně více poznat Moravu“ :o) Na druhém místě se shodně s 18 hlasy (25%) umístilo „navštívit Francii“, „zkoušet hodně různých vín“ a „více studovat teorii“, takže taková pěkná teoreticko-praktická kombinace.  A místo třetí, které zvolilo 16 (22%) hlasujících, okupuje „začít chodit na degustace“.  Vypadá to, že letošek by nemusel být pro prodejce vína špatný. Tedy pokud si lahve všichni ti, co se chystají jezdit za vínem přímo, nezačnou hromady lahví vozit sami a zásobovat i přátele :o)

Všechny ostatní možnosti najdete v tabulce níže. Skoro stejný počet bude pít méně (finanční krize nebo spíše zdravotní?) a naopak více, svět má rád harmonii :o) Pár z vás se chce zaměřit jen na jednu oblast, ale je jich méně než těch, co naopak chtějí zkoušet co nejvíce různých vín.  A několik si jako vinné předsevzetí dalo něco úplně jiného, můžete se podělit v komentářích.


Nyní hlasujte v nové anketě, o nealko vínech a „zdravých“ věcech tu teď navíc přibude pár článků. To víte, nový rok a ta předsevzetí :o)

Komentáře používají Disqus