pátek 12. září 2008

Výsledky ankety o vínech s „korkovou“ vadou

A jako skoro už pravidelně každých 14 dní tu máme výsledek ankety. Tuhle „korkovou“ jsem zakládal především proto, abych si ověřil, jak to mají ostatní vínomilci, zda mám takovou smůlu, jsem na korek přecitlivělý a vůbec. A bohužel to vypadá, že varianta smůla je nejpravděpodobnější (nebo za korek považuji i něco, co jím není; ale zrovna včera na jedné ochutnávce jsem víno vracel ze skoro dopité lahve a vinař mi potvrdil, že to opravdu „korkáč“ je, tak nevím…). Společně se mnou zvolil „nacházím často úplně zničené lahve“ už jen jeden další člověk z tentokrát nevysokých 53 hlasujících. Dalších 23 (43%) občas narazí na zničenou láhev, ovšem ostatní už jsou na tom mnohem lépe.

Pár občas cítí jemný náznak, 18% sem tam tuší, že by to korek mohl být. A stejný počet má štěstí a korek se jim prakticky vyhýbá. Přiznejte se, že jste fanoušci nějaké Austrálie pod screw-cap uzávěry? :o) Pět hlasujících se domnívá, že tuhle vadu vůbec nepozná. Z běžných konzumentů, kteří se o víno nezajímají nijak víc, by „korek“ nepoznala myslím většina, mnohokrát jsem si to prakticky vyzkoušel. A jak se divili, když byla k dispozici stejná láhev bez vady a mohli provést přímé srovnání. Až zase doma na nějaký encyklopedický příklad téhle vady narazím, naplním jím malé lahvičky a zájemcům dodám jako výukový materiál :o)


A nyní již můžete vybírat možnost v další anketě. Uvidíme, jak dobře si povede běžná lednička :o) Přeji hezký víkend bez zakorkovaných vín a na nějaké příjemné vinné akci. Pro obyvatele Prahy a okolí – co třeba „vinobraní“ na vinici sv. Kláry, respektive u Trojského zámečku? Spoustu zábavy chystá tenhle víkend Morava, minimálně vinobraní ve Znojmě a Mikulově, ale slavit bude i Strážnice a Nosislav...

Komentáře používají Disqus