 Včera večer, po dvou více  než zajímavých degustacích (na které jsem si musel vzít půlden dovolené z již prakticky vyčerpané zásoby,  protože mne bohužel živí něco úplně jiného... to jen jako odpověď těm, co se mne na ochutnávkám pravidelně ptají, kde na to beru čas), jsem začal páchat paralelně report z obou zároveň. A protože se text ubíral  dost divným směrem, rozhodl jsem se ho smazat a překopat do samostatného  pátečního zápisku. O co šlo? Hned u několika vzorků jsem se přistihl, že už je  nechutnám proto, abych něco objevil. Ale jen tak „pro zářez na pažbě“, protože  tam jsou, mohu si čichnout  a říct „jasně…“  a napsat pár řádků do degustačního karnetu. Ale kvůli tomu na ochutnávky přeci  nechodím! Tak nějak jsem měl chvílemi pocit, že má laťka „víno, co nadchne“ je  pro ten den nastavena hrozně vysoko. Že to celé beru zbytečně vážně, píšu si  kraviny o změně odrůdového složení na pozemcích Château d‘Angludet a přidání  vysokých 15% Petit Verdotu, ale vlastně si to tolik neužívám jako dřív a chovám  se, jak kdybych měl druhý den odevzdat vedení firmy hodnocení v excelu a  ne si prochutnat pěkná vína, něco se o nich dozvědět a nechat se příjemně překvapovat. Nevím, možná to byla jen  trocha podzimního splínu. Ale o důvod víc si uvědomit, že živit (ehm, práci  stále sháním) bych se vínem asi neměl, protože pokud by mi to mělo nadšení  z jeho objevování takhle či ještě výrazněji poznamenat, bylo by to dost  naprd…
Včera večer, po dvou více  než zajímavých degustacích (na které jsem si musel vzít půlden dovolené z již prakticky vyčerpané zásoby,  protože mne bohužel živí něco úplně jiného... to jen jako odpověď těm, co se mne na ochutnávkám pravidelně ptají, kde na to beru čas), jsem začal páchat paralelně report z obou zároveň. A protože se text ubíral  dost divným směrem, rozhodl jsem se ho smazat a překopat do samostatného  pátečního zápisku. O co šlo? Hned u několika vzorků jsem se přistihl, že už je  nechutnám proto, abych něco objevil. Ale jen tak „pro zářez na pažbě“, protože  tam jsou, mohu si čichnout  a říct „jasně…“  a napsat pár řádků do degustačního karnetu. Ale kvůli tomu na ochutnávky přeci  nechodím! Tak nějak jsem měl chvílemi pocit, že má laťka „víno, co nadchne“ je  pro ten den nastavena hrozně vysoko. Že to celé beru zbytečně vážně, píšu si  kraviny o změně odrůdového složení na pozemcích Château d‘Angludet a přidání  vysokých 15% Petit Verdotu, ale vlastně si to tolik neužívám jako dřív a chovám  se, jak kdybych měl druhý den odevzdat vedení firmy hodnocení v excelu a  ne si prochutnat pěkná vína, něco se o nich dozvědět a nechat se příjemně překvapovat. Nevím, možná to byla jen  trocha podzimního splínu. Ale o důvod víc si uvědomit, že živit (ehm, práci  stále sháním) bych se vínem asi neměl, protože pokud by mi to mělo nadšení  z jeho objevování takhle či ještě výrazněji poznamenat, bylo by to dost  naprd…
Bylo tam i pár momentů,  kdy jsem se zatelelil jako dřív a očka mi zazářila :o) Potřást si pravicí  s Nicolasem Jolym nebo „objevit“ tak trochu jiné Champagne Paul Déthune,  to bylo fajn. Nebo vlastně i poskakovat okolo stánku Dobré vinice, kde byl  nalahvován čistý Pinot Noir ve variantě červené i růžové, tedy úplná novinka,  o které jsem do té chvíle neměl tušení. Ale celé to tak nějak vyvážil podivný  dojem „lovení bobříka degustování“. A vlastně mne mnohem víc bavilo si povídat  s dalšími účastníky, často spíš o hromadě „věcí okolo“, než nějakých  konkrétních vínech a dojmem z nich. Doufám, že mne to brzy přejde. Možná bych  si měl dát nějaký týden bez ochutnávek a věnovat se hezky v klidu  zajímavým lahvím, které jsem si nasyslil doma, ideálně v malé společnosti přátel. Ale nejdřív prostě MUSÍM na  tiskovku právě výše zmíněného Jolyho, to přeci nejde vynechat…
Máte taky někdy  „specificky vinné“ splíny? Je to jen podzim? Každopádně slibuju, že příští  týden tu zase bude pár zápisků vyloženě o konkrétních vínech, tenhle týden to  nějak nevyšlo :o)
pátek 21. listopadu 2008
Hodnotím, hodnotíš, blbneme…
Komentáře používají Disqus
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
 
 
